A Voyager elutasítja az Alameda felvásárlási ajánlatát

spot_img

A Voyager Digital Holdings elutasította az FTX és annak befektetési részlege, az Alameda Ventures ajánlatát digitális eszközeinek felvásárlására vonatkozóan azzal az indokkal, hogy az “ártana az ügyfeleknek“.

A folyamatban lévő csődeljárás részeként július 24-én a bíróságon benyújtott elutasító levélben a Voyager ügyvédei elítélték az FTX, az FTX US és az Alameda Ventures által július 22-én nyilvánosságra hozott ajánlatot, amely a Voyager összes eszközének és fennálló hitelének kivásárlására irányult – kivéve a 3AC-nak nyújtott nemteljesítő hitelt.

A levél szerint, az ilyen ajánlatok nyilvánosságra hozatala veszélybe sodorhat minden más potenciális ügyletet, teljesen felborítva a “koordinált, bizalmas versenyeztetési eljárást”.

A Voyager július 5-én kért csődvédelmi eljárást maga ellen több mint 1 milliárd dollár értékű fizetésképtelenség miatt. A cég, a Three Arrows Capital (3AC) egyik legnagyobb hitelezője volt és közel 650 millió dolláros kölcsönt adott, aminek “visszafizetésére már aligha fog sor kerülni“.

Július 22-én az FTX olyan üzleti feltételeket ajánlott a Voyager-nek, amely szerint az Alameda átvenné a Voyager összes eszközét. Az átvételt követően az FTX vagy az FTX US értékesítené ezeket az eszközöket, majd arányosan szétosztaná a csődben érintett felhasználók között.

Bankman-Fried július 24-én késő este egy Twitter szálban érvelt a Voyager felvásárlására tett javaslata mellett. Kijelentette, hogy a Voyager ügyfelei “már így is sok mindenen mentek keresztül“, ha akarják, minél előbb visszakaphatják vagyonukat, mert a csődeljárás “évekig is eltarthat“.

Vasárnap a Voyager ügyvédei azt mondták, hogy az alku, amely állítólag a Voyager felhasználókért van, lényegében csak a Voyager vagyonának felszámolásáról szól “olyan feltételek mellett, amely az FTX-nek kedvez“.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok. 

Bitcoin vagy nagyobb altok vásárlásához a Binance szolgáltatásait ajánljuk. A megszerzett kriptovalutáidat akár a Nexo felületén is tudod kamatoztatni vagy a Safepal hardver tárcán biztonságban tárolni.

/yellowblock, prnewswire, cointelegraph, worldcoinindex/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img