Bitcoin kitörési kísérlet

spot_img

Halvány reménysugarat jelenthet a bitcoin ma délelőtt mutatott viselkedése. Kitörhet-e a 10 hónapja tartó lejtmenetből?

A bitcoin árfolyama 2021. november 10-én érte el a csúcspontját ($68 000), nem sokkal azut követően, hogy az amerikai jegybank elnöke egy sajtótájékoztatón bejelentette, hogy szigorító intézkedésekkel terveznek fellépni az egyre jobban elszabaduló infláció ellen. Ma már tudjuk, hogy az ezzel kapcsolatos intézkedések nem csak a hagyományos, de a kripto piacokat is bedöntötték.

A bejelentést követő első nagyobb lejtmenet január közepéig tartott ($33 000), amit egy március végéig tartó oldalazó, majd emelkedő szakasz követett ($48 000). Ezt az időszakot a Terra Luna összeomlása, és a vele együtt bedőlő kriptós cégek és befektetési alapok kényszeres eladásai követték, amik végül két nagyobb hullámban, de a nyáron elért mélypontig ($17 500) lökték a BTC-t.

Ha a tavaly novemberi rekord árfolyam és a tavaszi csúcspont szintjeit összekötjük, egy trendvonalat kapunk. Az ilyen trendvonalaknak a megbízhatósága megkérdőjelezhető, ám mivel még szabad szemmel, rajzolás nélkül is eléggé szembetűnőek, sokan figyelik a közelükben adott árfolyam reakciót.

A bitcoin néhány héttel ezelőtt tett már egy kísérletet a vonal áttörésére, ám akkor nem sikerült leküzdenie.

Hogy a ma reggeli második nekifutás sorsa is ugyanez lesz-e, vagy a bikák ezúttal képesek lesznek-e még feljebb tornázni az árat, az az amerikai piacok délutáni nyitása után derülhet ki. Ha a hagyományos tőzsdéknek ma jó napja lesz, a bitcoin is megkaphatja az esélyt, hogy igazán lendületbe jöjjön.

Tegnap hívtuk fel a figyelmet arra, hogy a piacokat egy hajszál választja el egy újabb nagyobb korrekciótól. Ha ezt el akarják kerülni, ezekben a napokban különösen fontos lenne egy határozott elrugaszkodás a jelenlegi szintekről. Ezt a következő hetekben egy időszakos trend is segítheti, igaz a jelenlegi piaci és háborús helyzetben kérdés, hogy meglesz-e az ehhez szükséges befektetői támogatás?

A nagy képet tekintve a bitcoin jelenleg azért küzd, hogy a 2017. decemberében elért, korábbi rekord árfolyama ($20 000) felett maradhasson.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img