11 hónap után először a negatív trendvonal felett

spot_img

Amint arra tegnap is felhívtuk a figyelmet, a bitcoin éppen kitörni próbál a 2021 novembere óta tartó negatív trendből. A tegnapi kereskedési napot 11 hónap után sikerült először a sokak által figyelt határvonal felett zárni.

Az emelkedést eddig a hagyományos piacok felől érkező hátszél is támogatta. Az SP500 index tegnap a 2020 áprilisa óta mért legjobb két egymást követő kereskedési napját zárta, így a héten már 3%-ot emelkedett. A BTC árfolyama ugyanezen idő alatt 6.5%-kal lett magasabb.

Kisebb idősíkon, de az ismertebb altok is egy hasonló kitöréssel próbálkoznak

A héten egy olyan előre látható gazdasági esemény lesz, ami rögtön próbára is teheti az emelkedés erejét. Az amerikai munkanélküliségi adatok bejelentésére pénteken 14:30-kor fog sor kerülni.

Ezek a statisztikák a jegybank döntéseiben is szerepet játszanak. Ha az adatok szerint sok új munkahely jött létre az elmúlt hónapban, az azt jelenti, hogy erős lábakon áll a gazdaság. Ez lehetővé teheti a jegybank számára, hogy tovább folytassa a szigorító politikáját és a kamatemeléseket, ezért a piacok ezt a hírt negatívan fogadhatják.

Ha a vártnál kevesebb munkahely jött létre, az már egy jelzés a jegybank felé, hogy az intézkedései nyomán elkezdtek repedések megjelenni a gazdaságban, ezért meg kell fontolnia, hogy a továbbiakban már visszafogottabb döntéseket hozzon. Az előre tekintő piacok ezt inkább pozitív fejleményként értékelhetik.

Az elemzői becslések 250 000 új munkahely bejelentését jósolják. Az ettől való pozitív/negatív eltérések adhatják majd meg a vártnál több/kevesebb kérdésre való választ.

Ugyancsak érdemes lehet szemmel tartani a dollár erejét mutató DXY indexet. Ez az elmúlt másfél hét során a gyengülés jeleit mutatta, de az utolsó kitörés kiindulópontját megközelítve éppen abban a régióban mozog, ahol potencionálisan ismét erőre kaphat. Az erős dollár nem jelentene jót a piacok számára. Aki kifejezetten erre szeretne spekulálni, az hétfő óta már az FTX-en is megteheti.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

DXY: dollár index kereskedés az FTX-en

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img