Egy éve áll a világ első Satoshi Nakamoto szobra

spot_img

Wall Street Journal, Bloomberg, Business Insider, csak néhány azon nagy múltú lapok közül, amik beszámoltak egy különleges emlékhelyről. 2021 szeptemberében a Kripto Akadémia kezdeményezésére, együttműködésben a MrCoin, Blockchain Hungary, Blockchain Budapest szervezetekkel felavattunk egy szobrot, egyben arcot adtunk egy kiemelkedő alkotónak.

Persze ez az arc távolról sem egzakt, nem is volt célunk, nem is lett volna jogunk jól felismerhető vonásokkal felruházni valakit, akivel egyikünk sem találkozhatott. Mégis adtunk egy képet, immár egy éve nem kell különböző stock photo oldalakon a “fantom” kulcsszóra keresnie a világ újságíróinak, amikor Satoshival foglalkoznak.

Elmondhatatlanul büszkék vagyunk arra, amit elértünk, hiszen azóta a világ minden tájáról érkeznek látogatók a Graphisoft Parkba, egyre többen róják le tiszteletüket a Bitcoin alkotója előtt.

Arról nem is beszélve, hogy a bevezetőben említett médiavisszhang mennyire erős azóta is, nem csupán a nemzetközi kripto-tér meghatározó lapjaiban szerepeltünk, de a mainstream is sokat foglalkozott, foglalkozik a szoborral.

Túl a kriptopénz-piac szereplőin ez az alkotás mindannyiunk sikere, mi, akik kitaláltuk, életre hívtuk a saját környezetünk “termékei” vagyunk, a magyar attitűd, gondolkodásmód ismét olyasmit csinált, aminek -szó szerint- csodájára jár a világ.

Köszönjük a rengeteg támogatást a szoboravatóhoz vezető hosszú úton, azóta pedig a rengeteg elismerést, szeretetet, mi mindannyian vagyunk Satoshi!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img