Az időközi választások hatása az árfolyamok alakulására

spot_img

November 8-án időközi választásokat tartanak az Egyesült Államokban. A négy évente ismétlődő esemény éveiben a tőzsdei árfolyamok változásának karakterisztikája eltér a máskor mutatottól.

A piacvezető SP500 index 1931 óta mért átlagos mozgása az időközi választások éveiben (kék vonal) a többihez képes (szürke vonal).

A statisztikák szerint a szeptemberi – október eleji (?) visszaesést egy emelkedő trend követheti. Mivel sok más tényező is befolyásolhatja ennek a kialakulását (például a tegnap elrendelt orosz mozgósítás sem tekinthető épp egy bíztató előjelnek), veszélyes lenne pusztán erre alapozva, ész nélküli vásárlásba kezdeni. Az idei évben ráadásul egy medve piacban is vagyunk, ami szintén hátráltathatja az esetleges emelkedést. Ugyanakkor ha a piac képes lesz megtartani a nyáron kialakított mélypontját, az innen való újabb elrugaszkodást érdemes lehet komolyan venni.

Mivel egy már régóta megfigyelt jelenségről van szó, az időközi választások lehetséges hatását nem ördögtől való számításba venni a döntések meghozatalánál.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img