Újabb öt láncon lesz elérhető az USDC

spot_img

A Circle, a világ második legnagyobb stabilcoin, az USD Coin (USDC) kibocsátója, öt új blokkláncra terjeszti ki az USDC-t, hogy megerősítse piaci pozícióját és láncokon átívelő hozzáférést biztosítson az érméhez.

A Circle egy Cross-Chain Transfer Protocol nevű eszközt is bemutatott, amely a különböző blokkláncok közötti USDC tranzakciókat tesz lehetővé. A cég múlt héten szerdán a San Franciscóban megrendezett Converge22 konferenciáján hozta nyilvánosságra terveit.

Az eseményen a Circle azt is bejelentette, hogy az USDC hamarosan elérhető lesz az Arbitrum, a Near Protocol, az Optimism és a Polkadot platformokon, valamint 2023 elején a a Cosmos láncán is.

A stabilcoinok a kriptovalutákon belül 150 milliárd dolláros eszközosztályt jelentenek és fontos hídként szolgálnak a hagyományos pénzügyek és a kriptotér között. Az USDC a második legnagyobb stabilcoin a maga nemében és széles körben használják a decentralizált pénzügyi (DeFi) platformokon is.

(forrás: Circle Twitter fiók)

Az utóbbi időben jelentős piaci részesedést veszített az USDC. A forgalomban lévő készlete augusztus óta 55 milliárd dollárról 49 milliárd dollárra csökkent. Ez annak is betudható, hogy egy sor decentralizált pénzügyi (DeFi) platform készíti vagy már készített saját natív stabilcoint, míg a rivális top kibocsátók, a Tether és a Binance saját stabilcoinjainak dominanciája is nőtt.

Joao Reginatto, a Circle termékért felelős alelnöke szerint a vállalat célja, hogy az USDC elérhetőségét különböző blokkláncokon keresztül erősítse.

“Az USDC multi-chain támogatásának kiterjesztése megnyitja az ajtót az intézmények, a tőzsdék, a fejlesztők előtt, hogy könnyebben hozzáférjenek egy megbízható és stabil digitális dollárhoz” – mondta Reginatto nyilatkozatában.

A bővítés eredményeként az USDC tizennégy blokkláncon lesz elérhető, eddig az Algorand, az Avalanche, az Ethereum, a Flow, a Hedera, a Polygon, a Solana, a Stellar és a Tron blokkláncokon bocsátották ki. Fő riválisa, az USDT eddig tizenhárom láncon található meg.

A protokoll egy mint-and-burn mechanizmuson keresztül fog működni és áthidaló szerződések fogják segíteni. Amikor valaki USDC-t küld az egyik láncról a másikra, az eszköz megsemmisíti (burn) az átutalt összeget az eredeti láncon, majd létrehozza (mint) ugyanazt az összeget a célláncon.

A protokoll először az Ethereum és az Avalanche blokkláncokon fog debütálni, majd szép lassan a többi láncra is kiterjesztik, ahol már az USDC elérhető.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Bitcoin vagy nagyobb altok vásárlásához a Binance szolgáltatásait ajánljuk. A megszerzett kriptovalutáidat akár a Nexo felületén is tudod kamatoztatni vagy a Safepal hardver tárcán biztonságban tárolni.

Teljes mértékben készpénzben támogatott az USDC

/yahoo finance, coindesk, circle, news bitcoin/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img