Teljes mértékben készpénzben támogatott az USDC

spot_img

A stabilcoinokat világszerte vizsgálják a szabályozó hatóságok, ami nemrég a Terra összeomlását követően csak fokozódott. A Circle múlt hét csütörtöki jelentésében részletesen közölte USDC tartalékainak egyenlegét, amit ugyan hivatalosan még nem auditáltak.

A Circle közleményéből kiderül, hogy a vállalat már nem tart kereskedelmi papírokat egyenlegében. Tavaly júliusban a cég tartalékainak 9%-át még kereskedelmi papírokban tartotta, de ígéretet tett arra, hogy teljesen átáll készpénzre és amerikai kincstárjegyekre.

A csütörtöki jelentés szerint a Circle június 30-án 42,1 milliárd dollárt tartott amerikai kincstárjegyekben. Ezeknek a kötvényeknek a lejárati dátuma szeptember 29-e vagy még korábbi. A vállalat tartalékainak fennmaradó része 13,6 milliárd dollár készpénz és olyan szabályozott pénzintézeteknél tárolja, mint például a Signature Bank, a Silicon Valley Bank, a Silvergate Bank.

A Circle összes tartaléka 55,7 milliárd dollárt tesz ki, ami valamivel magasabb, mint a jelenleg forgalomban lévő 55 milliárd USDC token.

Az USDC jelenleg a negyedik legnagyobb kriptopénz piaci kapitalizációja alapján és a második legnagyobb stabilcoin is egyben.

Néhány hete a Circle alapítója és vezérigazgatója, Jeremy Allaire egy sor nyilatkozatot és linkelt blogbejegyzést tett közzé a Twitteren, amelyekben azokat a pletykákat cáfolta, miszerint az USDC, a vállalat dollárhoz kötött stabilcoinja az összeomlás szélére került volna.

Bitcoin vagy nagyobb altok vásárlásához a Binance szolgáltatásait ajánljuk. A megszerzett kriptovalutáidat akár a Nexo felületén is tudod kamatoztatni.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok. 

A fiat tartalékkal fedezett stabilcoinok jelentősége

/decrypt, circle/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img