Egymillió dollárt bukott kripto befektetésein a 2022-es póker világbajnok

spot_img

Tegnap ért véget a 2022-es póker világbajnokság. Az 53. alkalommal megrendezésre kerülő WSOP (World Series of Poker) 10 000 dolláros nevezési díjú tornáját ezúttal a norvég Espen Jorstad nyerte meg, aki 8663 induló közül bizonyult a legjobb kártyásnak.

A végső győzelmet hozó leosztás 23:54-től tekinthető meg

A Las Vegas-i verseny fődíja 10 millió dollár, vagyis nagyjából négymilliárd forint volt. Ez a lehető legjobbkor jött Jorstadnak, aki májusban egymillió dollárt bukott a kriptós befektetésein.

A profi pókeres az egyik közösségi médiás bejegyzése szerint egy WSOP-val párhuzamosan futó, magas nevezési díjú tornán is szeretett volna elindulni, de kriptós veszteségei miatt végül lemondott erről.

“Egy hónappal ezelőtt még rendszeres résztvevője voltam a magas nevezési díjú (25 000 dolláros) játékoknak, de a veszteség miatt már nem engedhetem meg magamnak, hogy ezen elinduljak. Le kell győznöm az egómat, tennem kell egy lépést hátrafelé és újból vissza kell küzdenem magam ezekre a szintekre.” – írta az Instagrammon.

A bajnokot az egyik legnagyobb kriptovaluta, a Terra Luna csődje hozta nehéz helyzetbe, ami egy tervezési hiba folytán vált teljesen értéktelenné. Jorstad éppen ebben, illetve a hozzá leginkább kapcsolódó kriptókban látott nagy lehetőséget, ám a beléjük fektetett egymillió dollárjából végül csak alig ötvenezret sikerült az összeomlás után kimentenie.

A Luna néhány nap alatt teljesen értéktelenné vált

A 2022-es pókervilágbajnoksághoz kapcsolódó eseményeken egyébként a magyar kártyások is jól szerepeltek. Egy magyar pókeres csoport vezető oktatója, Turmezey “breeth” Péter például 290 000 dollárt, vagyis több mint 100 millió forintot nyert pénteken, amihez 755 játékost kellett legyőznie.

Ha szeretsz pókerezni, ingyen pókertőkére és hivatásos pókeresek által tartott oktatásra is szert tehetsz, ha követed az alábbi cikkekben leírt lépéseket:

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img