Az erőre kapó ethereum lehelhet életet a kripto piacba

spot_img

Az ethereum stake-elés közelgő indulásánk híre mozgásba hozta a piacot. Az ETH pénteken még csak megkarcolta az őt egy hónapja visszafogó 1200 dolláros szint tetejét, de szombaton már az 1400 dolláros régióig vágtázott.

Habár az árfolyam ezt követően kissé vissza korrigált és oldalazva töltötte a hétvége további részét, a grafikonra tekintve továbbra is egy tiszta kitörés képe rajzolódik elénk, aminek következő logikus célpontja az 1700 dolláros sáv elérése lehet.

Hogy ezt megelőzően jobban is visszaesik-e az ETH, például visszatér-e a kitörés kiinduló pontjára, azt senki sem tudná megmondani, de kifejezetten erre játszani és shortolni most kockázatos lehet a három hónap után először igazi erőt mutató ethert. Amíg nem zárunk kereskedési napot 1240 dollár alatt, a kezdeményezés továbbra is a bikáknál marad.

A kitörés jó hírt jelentett az altoknak is, melyek közül számos követte az ETH-et, vagy került olyan helyzetbe, hogy a nagytestvér további emelkedése esetén hasonló kitörést hajtson végre. A bitcoin eddig csak a háttérből figyelte az eseményeket, ami szemmel látható az alt/btc párok grafikonjain.

A BTC azonban gyorsan visszakerülhet a középpontba és átmenetileg ki is foghatja a szelet az altok vitorlájából. Az időpont erre éppen megfelelő lenne, az elmúlt évek nyári emelkedései ugyanis pont ezekben a napokban vették kezdetüket.

2018-ban 2 hetes, 2020-ban 5 hetes, 2021-ben pedig 7 hetes folyamatos növekedés vette kezdetét július második felében. A kivételt 2019 jelentette, mert akkor épp júliusban érte el csúcspontját egy hosszabb emelkedő trend.

A kedvező jelek ellenére, a kriptók általános növekedését sajnos továbbra is nehezíthetik a külső körülmények. A következő három hét során minden ismert amerikai nagyvállalat nyilvánosságra hozza negyedéves pénzügyi jelentését, teljesítményük pedig hatással lehet a piaci hangulatra. Emellett ugyancsak számolni kell az amerikai jegybank jövőheti kamatdöntő ülésével, ami előtt mindig óvatosabbá válnak a befektetők.

A hagyományos piacok 4 hete oldalaznak, így lassan itt is időszerű lehet egy kitörés. Ennek iránya a kriptók számára is meghatározó lehet

Végül pedig ezen a héten az is kiderülhet, hogy Oroszország visszakapcsolja-e a múlt héten felfüggesztett gázszállítást Németországba, aminek elmaradása komoly problémákhoz, akár gazdasági válsághoz is vezethet a kontinensen.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

A Binance ingyenessé teszi a bitcoin kereskedést

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img