Szeptember 19-én indulhat el az ethereum stake-elés

spot_img

Szeptember 19-én kerülhet sor az idei év egyik legfontosabb kriptós eseményére. Az Ethereum fejlesztők tegnapi egyeztetésén, a Proof of Stake-re való átállást felügyelő Tim Beiko ezt a napot nevezte meg a Merge, vagyis a PoS élesítésének várható időpontjaként.

A megbeszélésen közzétett ütemterv a teszthálózatok és a végleges átállás tervezett időpontjaival

A dátum ugyan hivatalosan még nem lett bejelentve, de korábban még soha nem fordult elő, hogy így, napra pontosan beszéltek volna az PoS indulásáról, így ha nem jön közbe valami váratlan esemény, valószínűleg tényleg ezt a napot kell majd pirossal bikszelni a naptárunkban.

Az átállás után az ETH bányagépekkel és videókártyákkal történő bányászata véget ér. Ezek helyett a letétben tartott tokenekkel és az ezért hozamot kínáló stake-eléssel lehet majd biztosítani a hálózat működését. Az éves kamat várható nagyságát 8% körülire becsülik a szakértők, de ez függeni fog a teljes stake-ben tartott ETH mennyiségétől is.

A PoS indulása önmagában még nem fogja felgyorsítani a hálózat működését, vagy olcsóbbá tenni a tranzakciókat, de megalapozza az ezeket később lehetővé tevő fejlesztéseket.

Az átállás a következő hetekben fontos katalizátor lehet az ethereum számára. A bikáknak az első kedvező jelet egy 1250 -1280 dollár feletti napi zárás jelentené. Ez a sáv 4 hete fogja vissza az árfolyamot.

A határ áttörése és megtartása esetén két célt lehet érdemes szem előtt tartani.

Az 1425 – 1525 dolláros (szürke) zóna rövid pihenőt biztosított az utolsó zuhanás ideje alatt, ezért a felfelé tartó út során is megakaszthatja a lendületet.

Az 1700-as régió pedig a 2021-es kulcs szintet jelentette, aminek az átlépéséhez valószínűleg már jelentős vásárlói erő mozgósítására lenne szükség.

Ha eddig eljutunk, érdemes megfontolni a nyereség realizálását, még akkor is, ha ekkor már minden közösségi médiás bejegyzés arról fog szólni, hogy egy új bika piacban vagyunk.

A globális gazdasági helyzet sajnos továbbra sem kedvez a kriptovaluták emelkedésének, ezért egy esetleges rally esetén ajándékként kell tekinteni a zöld napokra.

(Az emelkedést természetesen semmi sem garantálja, pusztán egy sokak által figyelt esemény lehetséges kimenetelére szerettük volna felhívni a figyelmet.)

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

A Binance ingyenessé teszi a bitcoin kereskedést

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img