A Ripple egykori tanácsadója felel majd a FED kriptopénz politikájáért

spot_img

Az Egyesült Államok Szenátusa megszavazta Michael Barr jelölését a Federal Reserve egyik alelnöki székébe. Barr lesz az amerikai jegybank felügyeletéért felelős alelnök, vagyis az ő dolga lesz az, hogy javaslatokat dolgozzon ki a jegybank letétkezelői-, bank- és holding társaságokra vonatkozó politikájához.

A pozícióra megfelelő embert az amerikai elnök jelöli, majd a törvényhozásnak kell jóváhagynia. Michael Barr-t ma reggel a Szenátus 66-28 arányban szavazta meg, vagyis a szükséges 50 szavazatnál is többet húzott be.

Barr-t már jelölték a Számvevőszék élére is és a Kincstár egyik vezető tisztségviselője is volt Obama kormányzása alatt. Hírnevét a 2008-as gazdasági válságot orvosló Dodd-Frank törvénycsomag kidolgozásában vállalt szerepe miatt szerezte. Ez az intézkedéscsomag új szövetségi intézményeket, valamint szigorúbb szabályokat és ellenőrzéseket vezetett be azokban a szektorokban, ahonnan elindult a gazdasági válság.

Michael Barr 2015-ben volt a Ripple Labs tanácsadója, ők jelenleg még mindig pereskednek az amerikai tőzsdefelügyelettel. Nem tisztázott, hogy Barr mikor hagyta ott a Ripple-t, de tény, hogy már nem dolgozik nekik. A bankszektor ellenőrzése mellett a FED jegybank- és stabilcoin politikájában is fontos szerepe lesz Barr-nak.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img