Kriptopénzügyek – 51.

spot_img

Rövid híreink a kriptopénzügyek világából. Lending hírek, hitelek, hitelezések, kripto kihelyezések, kriptopénz szolgáltatók és tőzsdék által kibocsátott kártyák rövid híreit foglaljuk össze, rövid nemzetközi kriptopiaci összefoglalóval. Lássuk mi történt a héten!

Rövid Binance hírek

  • A Binance az ígéretéhez híven múlt héten pénteken teljesen ingyenessé tette a bitcoin kereskedést.
  • Nyereményjátékot hirdetett a legnagyobb kripto tőzsde. A Binance kifejezetten a Közép- és Kelet-Európában élők számára indította el a Summer Splash, vagyis Nyári Csobbanás nevű akcióját.
  • Megtörtént az újabb negyedéves BNB égetés a BNB Chain-en, ahol ezúttal 444 millió dollárnyi BNB-t semmisítettek meg.
  • A Binance bővítette a magyar forint támogatását. Ennek kapcsán egy nyereményjátékot is meghirdettek, amiben kizárólag a magyar felhasználók vehetnek részt.

Blockchain.com

A Three Arrows Capital 270 millió dollárral tartozik a Blockchain.com-nak. A vezérigazgató a részvényeseknek írt levelében azt írta, hogy a vállalat továbbra is likvid és az ügyfeleket nem érinti a kialakult helyzet.

Uniswap

Az első információk alapján több mint 4,7 millió dollárt loptak el egy adathalász weboldalon keresztül, ahol ingyen UNI tokeneket kínáltak a gyanútlan felhasználók számára.

Radix

Ingyenes Scrypto workshopot tart Budapesten és Szegeden a Radix. A július 23-i események kapcsán utána jártunk, hogy kik is ők valójában és kiknek lehet érdemes ellátogatniuk a rendezvényre.

Polygon

A Walt Disney társaság elfogadta a Polygon Network jelentkezését és meghívta őket a 2022-es Accelerator Program-ba.

Ethereum

Szeptember 19-én kerülhet sor az idei év egyik legfontosabb kriptós eseményére. Az Ethereum fejlesztők csütörtöki egyeztetésén, a Proof of Stake-re való átállást felügyelő Tim Beiko ezt a napot nevezte meg a Merge, vagyis a PoS élesítésének várható időpontjaként.

Piaci zanza

A kripto piac az elmúlt hónapokban szinte teljesen lekövette az amerikai tőzsdék mozgását. Az együttállás miatt ezúttal is fontos eseménynek ígérkezett a héten az USA friss inflációs adatainak közzététele, melyre szerdán 14:30-kor került sor.

A hagyományos és kriptopiacok is esni kezdtek, miután a hétfő esti órákban a Fehér Ház képviselője úgy nyilatkozott, hogy a vártnál sokkal rosszabbak lehetnek a holnap érkező inflációs statisztikák.

Az elmúlt hét kereskedési hetére a pozitív hangulat volt a jellemző, jelentős emelkedésen mentek keresztül a bitcoinbányász cégek részvényei. Egyes BTC bányász papírjainak kereskedési volumene jelentősen megnőtt az elmúlt hét utolsó kereskedési napján pénteken. A legnagyobb kereskedési volument a MARA és a RIOT produkálta 48,5 millió dolláros és 28,5 millió dolláros forgalommal.

Csődöt jelentett a Celsius, az egyik legnagyobb kriptós kamatozó és hitelező szolgáltatásokat kínáló platform. Az oldal közösségi fiókján csütörtök hajnalban tették közzé az erről tájékoztató bejelentést.

Degeszre tömi magát a harmadik legnagyobb bitcoin bálna

Az Egyesült Államok Szenátusa megszavazta Michael Barr jelölését a Federal Reserve egyik alelnöki székébe. Barr lesz az amerikai jegybank felügyeletéért felelős alelnök, vagyis az ő dolga lesz az, hogy javaslatokat dolgozzon ki a jegybank letétkezelői-, bank- és holding társaságokra vonatkozó politikájához.

Az egyik legnagyobb bitcoinbányász cég a CleanSpark, a medvepiac ellenére több mint 1000 darab bitcoin bányászgép vásárlását jelentette be “jelentősen kedvezményes áron”, a korábbi 2022-es árakhoz képest.

Kripto alapú bankolás a Nexo-val

Alternatívát keresel a centralizált kriptohitelezési platformok és a hagyományos pénzügyi intézmények között? Kedvező kamatozású kriptovaluta fedezeten alapuló garantált hiteleket keresel? Kamatoztatnád meglévő kriptovaluta eszközeidet is, de nem tudod, hol kezd el? Nos, a Nexo megoldás lehet számodra minden tekintetben, mert egy helyen tudod kamatoztatni a kriptovaluta- és fiat pénzeszközeidet kedvezményes hiteltfelvételi lehetőségek mellett.

Kripto alapú bankolás a Nexo-val

Néhány hete már hazánkban is elérhető a Nexo kriptovaluta fedezetű hitelkártyája. Korábbi cikkünkben már bemutattuk a Nexo platformot, most lássuk a Nexo hitelkártya fontosabb ismérveit.

Kriptofedezetű hitelkártya a Nexo-tól

Helyezd letétbe kriptovalutáidat és keress a kamatokon! Nexo ismertető a YouTube csatornánkon. 

Kereskedői Kerekasztal

A Kereskedői Kerekasztal beszélgetés legújabb epizódját megtekinthetitek a YouTube csatornánkon. Vendégünk ezúttal Cimballi és Hamza Martin volt.

KriptoSuli

A blokklánc híd (blockchain bridge) egy olyan protokoll, amely két blokkláncot köt össze, lehetővé téve a köztük lévő interakciót. Ha rendelkezel némi bitcoinnal és ki szeretnéd próbálni az Ethereum hálózaton futó DeFi appok valamelyikét, a blokklánc híd elérhetővé teszi számodra anélkül, hogy eladnád a birtokodban lévő bitcoint. A blokklánc hidak alapvető fontosságúak a blokklánc térben, ami az átjárhatóságot illeti.

Hasznos cikkek

Hasznos linkek

Ha kipróbálnád a lending szolgáltatókat az alábbi linkek valamelyikén megteheted:

Érdekelnek a kriptopénzügyek? Legyél Te is VIP tag a discord csatornánkon! Pénzügyek szobában várunk naponta frissülő kisebb pénzügyi összefoglalóinkkal!

Ha még több hírre, információra vágysz, iratkozz fel YouTube és TikTok csatornánkra is, ahol naponta jelentkezik Györfi András a Kripto Percekkel, a LapSzemlével és minden hétfőn, szerdán, pénteken a Kérdezz-Felelekkel, amiben az előző videóban feltett kérdésekre válaszol. Keny kereskedő kollégánk napi videós piaci összefoglalóját is megtaláljátok Kriptopiac Keny-vel címmel szintén a youtube csatornánkon. 

Ha pedig segítőkész és informatív kripto közösségre vágysz, látogass el discord csatornánk valamennyi szobájába. Iratkozz fel akár VIP tagnak, ahol ki tudod próbálni kereskedési tippek szolgáltatásunkat is! Ha a Kripto Akadémia ingyenes, kriptopénzekkel foglalkozó email tanfolyamára, a KriptoSulira feliratkozol, könnyedén elsajátíthatod a kriptopénzek világának alapjait.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img