444 millió dollárnyi BNB-t égetett el a Binance

spot_img

Megtörtént az újabb negyedéves BNB égetés a BNB Chain-en, ahol ezúttal 444 millió dollárnyi BNB-t semmisítettek meg.

A Binance közel 2 millió BNB tokent égetett el, ami a teljes piaci forgalomban lévő mennyiség 1,2 százaléka. A legnagyobb tőzsde eddig több, mint 38 millió darabot égetett el natív tokenéből. Az égetés célja továbbra is az, hogy a BNB készlet a felére szűküljön.

Amióta 2017-ben elindult az égetés, a tegnapi burn event már a huszadik volt a sorban. Az új “auto-burn” mechanizmus bevezetés óta ez volt a harmadik ilyen égetés. Az auto-burn az jelenti, hogy egy új képlet szerint már a BNB árfolyamából és a kész blokkok számából számolják ki, hogy mennyi BNB-t égessenek el az adott negyedévben. A BNB Chain-en emellett továbbra is a kifizetett gas jutalékok egy része is folyamatosan elégetésre kerül.

Az égetésnek volt egy minimális árfelhajtó hatása, amikor tegnap 222 dollárról 232-re emelkedett az árfolyam. Ezután a piac többi részével összhangban következett az esés, ami egyelőre 228 dollárig vitte az árfolyamot. A június óta épülő emelkedő háromszög alsó vonalából már kiesett az árfolyam és a diagonális vonal visszatesztje is sikertelen volt ma reggel, ezért további esés várható a BNB/USD-n.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img