Bitcoinbányászrészvény-jelentés – 2022.07.12.

spot_img

Az elmúlt hét kereskedési hetére a pozitív hangulat volt a jellemző, jelentős emelkedésen mentek keresztül a bitcoin bányász cégek részvényei. Egyes BTC bányász papírjainak kereskedési volumene jelentősen megnőtt az elmúlt hét utolsó kereskedési napján pénteken. A legnagyobb kereskedési volument a MARA és a RIOT produkálta 48,5 millió dolláros és 28,5 millió dolláros forgalommal.

Mivel a bitcoin ára ismét 21000 dollár alá esett az elmúlt hétvégén, a bányászati ​​részvények hétfőn negatív napot zártak a piacon. A Core Scientific, a Bitfarms és a Riot Blockchain kétszámjegyű csökkenést ért el -17,02%-ot, -12,50%-ot és -10,81%-ot a Nasdaq-on. 

A Bitcoin árfolyama kedden tovább esett, ismét 20000 dollár alá süllyedt, így a bányavállalatok papírjai is estek a tőzsdén. A tegnapi nap vesztesei a TeraWulf, az Iris Energy és a BIT Mining -8,61%-al, -7,45%-al és -7,17%-al. Némi nyereséget könyvelhettek el a kereskedők a Digihost (+3,81%) és a SAI.TECH Global Corporation (+0,10%) részvényein.

Az elmúlt hét legjobban teljesítő bitcoin bányász papírja a MARA volt 93,1 millió dolláros forgalommal a TradingView adatai szerint

Múlt hét szerdán több bányász tette közzé frissített múlt havi műveleti jelentéseit. A CleanSpark eladta majdnem az összes júniusban bányászott 339 bitcoinját, a Riot bejelentette, hogy megkezdte hardverflottájának kivonását egy New York-i hosting szolgáltatótól és eladott 300 bitcoint, a Hut 8 pedig arról számolt be, hogy júniusban kiterjesztette bitcoin termelését.

Az Argo is elkezdte eladni a kibányászott bitcoin mennyiségének egy részét, 637 bitcoint adott el júniusban. A Hive Blockchain 278,5 BTC-t bányászott a múlt hónapban, az Iris Energy pedig 27%-os bevételcsökkenést jelentett, de ennek ellenére növelni tudta Mackenzie létesítményének kapacitását 50 MW-ról 80 MW-ra.

A múlt csütörtöki piaczárás után kiadott nyilatkozata szerint, a Marathon bitcoin termelése nagyjából 47,8%-kal esett vissza júniusban az előző hónaphoz képest, főként vihar okozta károk miatt, amely során a bányász ​​flottájának nagy része offline állapotba került. A nyilatkozat szerint a Marathon jelenleg 10055 BTC-vel rendelkezik, 2020 októbere óta nem adott el bitcoint.

A Greenidge Generation pedig hétfőn közölte, hogy nagyjából 18%-kal több bitcoint bányászott ki júniusban az előző hónaphoz képest.

Kriptobányász ​​cégek 2022. július 12–én, kedden:

További hasznos információkat, piaci elemzéseket, kereskedési és bányászattal kapcsolatos tippeket a discord szerverünkön és a youtube csatornánkon találtok. 

A Marathon Digital a piaci körülmények ellenére is folytatja a bányászatot

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img