Ingyenes okosszerződés és web3 workshop Budapesten és Szegeden

spot_img

Ingyenes Scrypto workshopot tart Budapesten és Szegeden a Radix. A július 23-i események kapcsán utána jártunk, hogy kik is ők valójában és kiknek lehet érdemes ellátogatniuk a rendezvényre.

Ha máris jelentkezni szeretnél, kattints erre a linkre. A lap alján akár az online webináriumra is regisztrálhatsz.

A Scrypto egy kifejezetten okos szerződések és decentralizált alkalmazások létrehozására megalkotott programnyelv. Legfőbb célja, hogy olyan minimálisra csökkentse az ezek fejlesztéséhez szükséges időt, amennyire csak lehetséges.

A Scrypto létrehozói a világ legnagyobb IT vállalatainál edződött szakemberek, akik a saját és a környezetük tapasztalatai alapján úgy találták, hogy a kripto világba való belépés túl nagy elvárásokat támaszt a fejlesztőkkel szemben.

Az Ethereum nyelvének számító Solidity szerintük bonyolult, elsajátítása túl sok időt vesz igénybe. Sokan nem is értik meg mélységeiben, csak felhasználják, lemásolják a mások által már megírt kódokat, esetleg módosítanak rajtuk néhány paraméteren.

Ez problémák egész sorához vezethet, például amellett, hogy hátráltatja az újabb és korszerűbb alkalmazások létrehozását, olyan biztonsági réseket is hagyhat az így létrehozott DeFi appokban, amiket könnyűszerrel kihasználhatnak a lesben álló hackerek.

A Scrypto használatához mindössze egy már létező programnyelv, a Rust alapszintű ismeretére van szükség. A Scypto lehetővé teszi, hogy egyszerű logika mentén alkossanak meg vele decentralizált alkalmazásokat, szemben a Solidity okos szerződésekkel tarkított útvesztőjével.

A Radix – ami a Srypto támogatói környezetének a neve –  talán legfontosabb újítása, hogy digitális eszköz (pl.: token) alapú programozást tesz lehetővé. Hogy ez miben tér el az Ethereumtól?

Ha egy Ethereumon működő decentralizált váltón hajtunk végre egy kereskedést, az a háttérben így néz ki:

Okos szerződések és funkciók egész sorát kell lekezelnie a rendszernek, melyek mindegyike egy potencionális hibalehetőség forrása lehet. A komplex művelet végrehajtása lassítja a kérés feldolgozását és ezzel az Ethereum blokklánc működését.

Az átváltott tokenek ebben a rendszerben nem léteznek, az okos szerződések csak módosítják a saját könyvelésükben a felhasználók privát kulcsaihoz rendelt egyenlegeket.

A Radix ezzel szemben úgy kezel minden egyes tokent, mintha azok fizikailag is létező, egyedi tárgyak lennének, ami az alkotók szerint sokkal egyszerűbbé és átláthatóbbá teszi a velük való munkát.

Hogy a gyakorlatban ez miként is egyszerűsíti az okos szerződések, a DeFi és web3 appok létrehozását és működését, azt maguk a Radix szakemberei fogják bemutatni, akik egy nemzetközi roadshow keretében július 23-án, vagyis jövő hét szombaton Budapesten és Szegeden tartanak egynapos képzést a programnyelv használatáról.

A rendezvények helyszíne Budapesten a korábban Hubhub, jelenleg The Spot névre hallgató rendezvényközpont (1061, Király utca 26.), Szegeden pedig a Hungi Vígadó lesznek.

A találkozón a tanulás és a kapcsolatépítési lehetőségek mellett egy programozói versenyen is próbára tehetik magukat a látogatók. Azok, akik leadják az ennek keretében létrehozott munkájukat pénzdíjakban részesülnek, és egy 500 dollár értékű Lego Lamborghini-t is megnyerhetnek.

Ilyen volt a Radix liszaboni Scrypto workshopja

Ha szeretnétek többet is megtudni a Radix Scrypto képzéséről, látogassatok el erre az oldalra, ahol regisztrálni is tudtok az ingyenes rendezvényre, vagy az online közvetítésre.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img