Csütörtökön újra inflációs adatok

spot_img

A bitcoin árfolyama a tavaly novemberi csúcspont elérése óta nem tudott három egymást követő hetet emelkedéssel zárni. A következő hét napban kiderül, hogy ezúttal sikerül-e neki?

Az elmúlt hétnek egy kitörési kisérlettel vágtunk neki. A BTC-t 10 hónapja visszafogó trendvonal átlépése után, a hétvégén sor került az ilyen helyzetekben gyakorinak számító visszatesztre is.

Az ehhez vezető esésben nagy szerepe volt a pénteken bejelentett szeptemberi foglalkoztatottsági adatoknak. Miután szeptemberben a becsült 250 000 helyett 265 000 új munkahely jött létre az Egyesült Államokban, zuhanni kezdtek az árfolyamok
A sok új munkahely a gazdaság erős helyzetére ural, ami a jegybank számára is lehetővé teszi, hogy tovább folytassa a dollárt erősítő, de a globális tőzsdei piacokat gyengítő kamatemeléseit.

Az ezzel kapcsolatos hivatalos döntés a november első napjaiban esedékes következő kamatemelő ülés során fog kiderülni. Ennek végkimenetelére persze még befolyással lehet több más fontos adat érkezése is. A csütörtökön 14:30-kor bejelentésre kerülő szeptemberi inflációs statisztikák is ezek közé tartoznak, amivel egy időben nagy piaci mozgásokra számíthatunk.

Habár a mutató a nyár során enyhe csökkenést jelzett a pénzromlás ütemében, egyes részelemei arra utalnak, hogy ennek nem természetes, hanem mesterséges okai lehetnek (például az amerikai stratégiai olajtartalék felszabadítása), amik csak átmenetileg foghatták vissza a további növekedést.

Emiatt hiába jelzett további csökkenést az utolsó adat bejelentése, az év eddigi legnagyobb eladásával reagált rá a piacvezetőnek számító SP500 index és vele együtt a kripto piac.

Az eseményre az elmúlt fél évben adott piaci reakciók

A múlt hónapban közzétett 8.3% után ezúttal 8.1%-os éves inflációs adatra számítanak a szakértők. A valós számra adott piaci reakcióval valószínűleg az is kiderül, hogy a bitcoin képes lesz-e a múlt héten áttört trendvonal felett maradni.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img