A Forbes 100-as listáján a CleanSpark

spot_img

A múlt héten jelentette be a CleanSpark (Nasdaq: CLSK, Észak-Amerika egyik legnagyobb bitcoin bányásza), hogy a vállalat bányászati hashrátája meghaladta a 4 EH/s-ot és kevesebb mint egy hónap alatt több mint 30%-kal nőtt.

A vállalat hashrátájának nagy része alacsony szén-dioxid-kibocsátású forrásból származik és jó úton halad afelé, hogy teljesítse a 2022-es év végi 5 EH/s-os célkitűzését.

“Büszkék vagyunk arra, hogy ennyi tiszta energiával támogatott infrastruktúrát hozhatunk a Bitcoin hálózatba és hálás vagyok az operatív csapatunknak, akik lehetővé tették ezt a növekedést” – mondta Zach Bradford vezérigazgató. 

A medvepiac ellenére a CleanSpark csapata tovább növekszik, vásárol és épít. 2020 decemberében lépett először a bányászati ​​ágazatba, azóta 100 alkalmazottat foglalkoztat és hash aránya az elmúlt évben megháromszorozódott.

“A bitcoin bányászat, ha az alacsony szén-dioxid-kibocsátású energiaforrásokat szem előtt tartva történik, felgyorsíthatja gazdaságunk dekarbonizációját. Egyetlen más iparág sem képes erre úgy, mint a bitcoin. Amellett, hogy a bitcoin egy olyan technológia, amelyről úgy gondoljuk, hogy forradalmasítani fogja a monetáris rendszerünket, egy olyan technológia is egyben, amely képes megújítani az energiarendszerünket, rugalmasabbá és tisztábbá téve azt.”

A CleanSpark idén szinte minden hónapban új ügyletet, partnerséget és akvizíciót kötött. Júniusban partner megállapodást írt alá a TMGcore-ral, júliusban együttműködési megállapodást a Coinmint-tel, augusztusban 86 MW kapacitású telephelyet vásárolt Georgiában és kulcsrakész bányászati objektumot vásárolt meg szeptemberben a Mawson Infrastucture-től.

“Gyors növekedésünk egyértelműen jelzi, hogy hol járunk, ami a piaci dinamikát illeti. Minden medvepiacnak vége szakad egyszer és ez most se lesz másképp. Továbbra is építkezni fogunk” – mondta Matthew Schultz, a CleanSpark ügyvezető elnöke.

Bányász ​​hardverek terén is a folyamatos vásárlásokra fókuszált a cég, még akkor is, amikor a piaci feltételek romlottak (vagy talán ennek köszönhetően). A cég tavaly októberben 4500 Antminer S19-et vásárolt, a következő hónapban pedig további 2597 darabot. Júniusban 1800 Antminer S19 XP-t szerzett be júliusban pedig 1060 Whatsminer M30S-t. Augusztusban 3400 darab Antminer S19-re, majd szeptemberben további 10000 Antminer S19j Pro-ra csapott le.

A vállalat stabil pénzügyi helyzetben van, az egyik legalacsonyabb adósság/részvény mutatóval rendelkezik a bányászati ​​szektorban. Jaran Mellerud, az Arcane Research bányász ​​elemzője is jól vélekedik a cégről.

A CleanSpark jelenleg három teljesen saját tulajdonú és üzemeltetett létesítménnyel, több mint 41000 működő bitcoin bányászgéppel és 16 bitcoin napi termelési kapacitással rendelkezik. 

A CleanSpark továbbra sem tartja lehetetlennek a 2022-es év végi 5 EH/s-os vállalati számítási kapacitás elérését. Jövő év végére viszont arra számít, hogy sikerül elérnie a 22,4 EH/s-ot. Ha a vállalat céljai teljesülnek, akkor a világ legnagyobb tőzsdén jegyzett bitcoin bányászává nőné ki magát.

Nem utolsó sorban a CleanSpark bekerült a Forbes 2022 Amerika legjobb kisvállalata listájába és jelenleg az 54. helyet foglalja el, továbbá a Financial Times 500 leggyorsabban növekvő amerikai vállalat nyilvántartásában is szerepel.

A CleanSpark rövid története

A CleanSpark egyedülálló bányász vállalat, ellentétben a legtöbb más tőzsdén jegyzett bányásszal, korábban ugyanis energiavállalatként kezdte, majd fokozatosan bányász ​​vállalattá vált. Az 1987-ben szoftver- és energiacégként alapított CleanSpark csak az elmúlt néhány évben kezdte el figyelni a kriptovaluta bányászatot. Matthew Schultz, a CleanSpark ügyvezető elnöke szerint a vállalat 2020-ig csak megfigyelte a bányászati ​​szektort. A Square, a Tesla és a MicroStrategy nagy horderejű bitcoin befektetéseit az iparág legitimitásának “további megerősítéseként” látta. 2020 augusztus elején befejezte az energiaiparról a bányászatra való átállást a megmaradt energiavagyon eladásával, hogy “teljesen a bitcoin bányászatra összpontosítson“.

Ez az átállás egyedülálló perspektívát ad a CleanSpark számára a piacon és némi előnyt jelent versenytársaival szemben. A CleanSpark jól ismeri a két iparág közötti kapcsolatot, valamint a partnerségek és a tárgyalások előtt álló akadályokat.

Kriptovaluta bányászattal kapcsolatos további információkat a Kripto Akadémia honlapján találtok a hírfolyamunkban. Keresd minden héten szerdán a Bicoinbányászrészvény-jelentésünket, ahol a Kripto Akadémia által figyelt bányász cégek részvényeinek teljesítményét és történéseit vizsgáljuk meg. 

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok. Bitcoin vagy nagyobb altok vásárlásához a Binance szolgáltatásait ajánljuk. 

Szeptemberben is csökkentek a bányász bevételek

/yahoo finance, bitcoin magazine, forbes, inside out, clenaspark/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img