A Binance 500 millió dolláros alappal segíti a bányász ágazatot

spot_img

A Binance Pool bejelentette, hogy elindít egy 500 millió dolláros hitelezési alapot, amelynek célja a kriptovaluta bányászat támogatása. A vállalat bányász szolgáltatása kölcsönöket fog nyújtani mind a magán, mind pedig a tőzsdén jegyzett bitcoin bányászok számára. 

A hitel biztosítékaként fizikai vagy digitális eszközöket kell letétbe helyezni. A Binance 18-24 hónapos futamidejű kölcsönt kínál 5-10% közötti kamatlábak felszámolása mellett.

“A világ egyik vezető kriptobányász ​​pooljaként a Binance Pool felelőssége az egészséges digitális eszközökoszisztéma fenntartása. A jelenlegi piaci körülmények fényében a Binance Pool 500 millió dolláros hitelezési projektet indít a kriptobányászok és a digitális infrastruktúra-szolgáltatók támogatására.”

A Binance felhőbányászattal kapcsolatos termékek bevezetését is tervezi, ezzel kapcsolatban részleteket még nem közölt.

A bitcoin bányászok mögött nehéz hónapok állnak, az alacsony bitcoin árfolyam miatt a bányászok bevételei rohamosan apadnak. A Compute North még csődöt is jelentett, az információk szerint 500 millió dollárral tartozik legalább 200 hitelezőnek. A bányászok bevételei 16,2%-kal, mintegy 550,5 millió dollárra csökkentek a múlt hónapban 

Havi bitcoin bányászati bevétel (forrás: theblockcrypto)

Nem a Binance az egyetlen cég, amely a kriptobányászat támogatására törekszik. Augusztusban arról adtunk hírt, hogy a Bitmain és az Antpool a szingapúri székhelyű Antalphával együttműködve kedvezményes hiteleket kínál bányászoknak. A bányász kintlévőségek összege nem kevés, augusztus elején közel 4 milliárd dollár volt. 

Szeptemberben az egyik legnépszerűbb DeFi platform, a Maple Finance, 300 millió dolláros hitelezési poolt indított bányászok számára. A platform 15-20% körüli kamatot számít fel 12-18 hónapos futamidejű kölcsönökre. 

Kriptovaluta bányászattal kapcsolatos további információkat a Kripto Akadémia honlapján találtok a hírfolyamunkban. Keresd minden héten szerdán a “Bicoinbányászrészvény-jelentésünket, ahol a Kripto Akadémia által figyelt bányász cégek részvényeinek teljesítményét és történéseit vizsgáljuk meg. 

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok. Bitcoin vagy nagyobb altok vásárlásához a Binance szolgáltatásait ajánljuk. 

A Forbes 100-as listáján a CleanSpark

/binance, beincrypto, the block/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img