Elstartolt a Binance Magyarországon, a motorsport élvonalában egyaránt

spot_img

Idén június óta a Binance egyre markánsabban van jelen Magyarországon, Balogh Dáviddal, magyarországi community managerükkel a hazai terveikről, illetve egy Formula 1-es csapat életében vállalt szerepükről beszélgettünk.

Az Alpine csapat szponzorává váltatok nemrég, hogyan esett a Binance választása rájuk?

Az Alpine komoly történelemmel bíró cég, már az ötvenes évek óta működnek az autósport világában, amikor megkerestük őket, akkor eleve nagyon szimpatikus volt az, hogy egy innovatív gondolkodású csapatról van szó, a Fan Token ötletünkre egyből igent mondtak, ez egy döntő tényező volt abban, hogy együtt dolgozzunk velük, már jó pár hónapja megy ez a projekt.

Az egésznek az az egyik legnagyobb előnye, hogy aktívabban tudnak kommunikálni a szurkolókkal, ez volt a meghatározó célunk, és persze az is, hogy az engagement-et növelni tudjuk. A szurkoló úgy érezheti, egy kicsit ő is része a csapatnak, ez mindennél fontosabb.

Beszéljünk a konkrétumokról, mi az, ami már megvalósult a tokennel az Alpine-nal?

A szurkolók szorosabb interakcióba tudnak kerülni a csapattal, ez a központi gondolat. Például az egyik pilótának, Okonnak ők választhatták ki a cipőjét, meghatározhatták, hogy a francia nagydíjon melyikben versenyezzen. A Fan Tokennek köszönhetően azt is a szurkolók határozhatták meg, hogy ki foglalja össze a futam végén a csapat teljesítményét, ki készítsen interjúkat, egybeket. Aki rendelkezik a tokennel, annak igenis van beleszólása a csapat életébe, ez egy óriási innovációi, büszkék vagyunk, hogy ebben részt vehetünk!

Mindemellett természetesen merchandise vásárlásra is használható, ez is növeli a bevonódását az érdeklődőknek. De ez még csak a kezdet, sok tervünk van a jövőre nézvést.

Zoomoljunk ki egy kicsit, mik a Binance tervei Európában, ezen belül Magyarországon?

Egész Európában a Binance-nak most az a fő célja, hogy mindenhol növekedjen és szabályos keretek között tegye ezt. Ahol ez elvárt, ott a regisztráció is meglegyen, erre példa Franciaország, Spanyolország és Olaszország. Ez a típusú tudatos, szabálykövető terjeszkedést élvezi a fő prioritást nálunk.

Itthon is elkezdődött a lokalizáció, a Magyarország specifikus felületek megteremtése fontos cél, elindult például nemrég a Telegram csatornánk is, minél több tartalmat szeretnénk a magyar közösségnek biztosítani.

A tartalomgyártás terén is igyekszünk fejlődni, jó példa erre a Binance Academy fordítása, ahol már több, mint 100 cikk jelent meg magyarul, sok ilyen és ehhez hasonló projektünk lesz a közeljövőben is. Fontos továbbá, hogy folyamatos kapcsolatot tartsunk a közösséggel, éppen ezért meetupokat is szervezünk.

Beszéljünk egy kicsit a piacról, hogy látod, meddig tarthat a medvés trend?

Erre egy elég egyszerű sablonos válaszom van, ezek a piaci helyzetek változóak, akár gyorsabban is váltakozhatnak, senki sem tudja meddig tart egy ciklus. De az viszont biztos, hogy semmi sem tart örökké, viszont jóslatokba nem szeretnék bocsátkozni, ez nem az én reszortom.

Mit üzennél azoknak, akik most szeretnének először kriptopénzeket venni?

Nem adhatok befektetési tanácsot, de ami örökzöld és biztos -nem csak ezen a piacon- az az, hogy mindig legyenek nagyon tudatosak annak kapcsán, hogy mibe fektetnek, nézzenek alaposon utána. DYOR (Do Your Own Research), ez mindig fontos, akár huzamosabb időt is el kell tölteni egy projekt megismerésével, mielőtt kellően felelős döntést hozhatnánk.

Vannak hiteles források, ahogy említettem például a már magyarul is elérhető a Binance Academy-t, ezt is mindenképp ajánlom mindenkinek, de akár más forrásból is lehet tájékozódni, de valahonnan tanuljunk az adott projektről, ez elengedhetetlen.

Miben különbözteti meg magát a Binance a számos egyéb kriptopénztőzsdétől?

A Binance Európában is arra törekszik, hogy minél több helyen szabályos keretek között működjön, illetve mivel egy nagyon felhasználó központú cég vagyunk, ezért nagy hangsúlyt fektetünk az edukációra, ezek mindenképp olyan funkciói a Binance-nek, amik azzá teszik, ami.

Nagyon sok infót adunk az embereknek arról, hogy merre induljanak el. Amellett, hogy segítünk a felhasználóknak online, például a Telegram csoportunkban folyamatos segítséget kaphatnak vagy a Binance Angel-ektől vagy magától a közösségtől, szervezünk meetupokat és online webináriumokat, hogy minél közelebb hozzuk a magyar közönséghez ezt a világot.

Fontos továbbá az elérhetőség, az, hogy minél könnyebben férhessenek hozzá ehhez a területhez az érdeklődők. Folyamatosan próbáljuk optimalizálni a felhasználóknak magát az oldalt és a folyamatokat, hogy egyszerűbben tudják megismerni ezt a világot. Például nemrég bevezettük a lakcímkártyás azonosítást, így mostmár nem szükséges bankszámlakivonat vagy közüzemi számla ahhoz, hogy valaki a lakcímét igazolja, ezzel is lerövidítve ennek a folyamatnak az idejét. Ezeket mi nagyon komolyan vesszük, ezek azok a jellemzőink, amik miatt azt mondhatjuk, a Binance élen jár sok szempontból a kripto ökoszisztémában.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img