Kriptopénzügyek – 63.

spot_img

Rövid híreink a kriptopénzügyek világából. Lending hírek, hitelek, hitelezések, kripto kihelyezések, kriptopénz szolgáltatók és tőzsdék által kibocsátott kártyák rövid híreit foglaljuk össze, rövid nemzetközi kriptopiaci összefoglalóval. Lássuk mi történt a héten!

Binance

Idén június óta a Binance egyre markánsabban van jelen Magyarországon, Balogh Dáviddal, magyarországi community managerükkel a hazai terveikről, illetve egy Formula 1-es csapat életében vállalt szerepükről beszélgettünk.

Litecoin

Az MWEB hivatalosan idén májusban indult, azóta zökkenőmentesen és megszakítás nélkül működik. Jelenleg csak azoknak a felhasználóknak érhető el, akik letöltötték a számítógépükre a Litecoin Core-t. David Burkett (MWEB vezető fejlesztő) szerint ez hamarosan változni fog, az MWEB meg fogja kapni a telefonos applikációkhoz a támogatást is, ami már kanyarban van. Mi is az az MWEB? Ebben a cikkben megtalálod.

KuCoin

A KuCoin 5. évfordulója alkalmából a Binance-hez hasonlóan 0% kereskedési díjat számol fel BTC és ETH kereskedés esetén. Az akció 10/12/2022 10:00:00 – 10/19/2022 10:00:00 (UTC) tart és az alábbi spot párokra érvényes: BTC/USDT, BTC/USDC, BTC/TUSD, BTC/DAI, ETH/USDT, ETH/USDC, ETH/TUSD, ETH/DAI, ETH/BTC. Ha nincs még KuCin regisztrációd, használd a Kripto Akadémia kódját. További részletek az alábbi linken. 

Plutus

A tavaszi Crypto.com kártyás bejelentések negatívan érintették a felhasználókat, ezért rengetegen más alternatívákat kerestek. Az egyik ilyen lehetőség a Plutus kriptokártyája volt, olyannyira, hogy egy hét leforgása alatt annyi kártyát postáztak ki, mint egész előző évben, így ki is fogytak a készletből. A Plutus-hoz frissen csatlakozók várakozási ideje hetekre, hónapokra tolódott ki. A hosszú várakozási idő véget ért, egy tegnapi blogbejegyzés szerint a Plutus kártyák újra elérhetőek!

Google

Praktikus újítást vezetett be a Google. Mostantól akár a keresőbe is beírhatjuk egy Ethereum tárca címét, ha éppen egy gyors ellenőrzést szeretnénk végrehajtani.

Tether

A Tether csütörtökön jelentette be, hogy kivette tartalékai közül a kereskedelmi papírokat és ezeket a befektetéseket amerikai kincstárjegyekre váltotta fel teljes egészében. 

Piaci zanza

A bitcoin árfolyama a tavaly novemberi csúcspont elérése óta nem tudott három egymást követő hetet emelkedéssel zárni. A következő hét napban kiderül, hogy ezúttal sikerül-e neki?

Az Európai Unió (EU) múlt héten ismét egy szankciós csomagot jelentett be Oroszországgal szemben. A korábbi szankciók értelmében már eddig is korlátozták, igaz részlegesen a bitcoin és kriptovaluta tranzakciókat, amit 10000 euróban határoztak meg. Mostantól minden bitcoin és kriptopénz tárca, számla és letéti szolgáltatás Oroszországgal szemben tilalom alá esik.

A stabilcoinok nem stabilak

Kriptovalutás fizetési lehetőséget vezet be a Google. Az óriáscég felhőszolgáltatásokért felelős igazgatója kedden jelentette be a Google Cloud Next konferencián.

Az Amerikai Pénzügyminisztérium 29 millió dollárra bírságolja meg a Bittrex kriptotőzsdét a szankciók több éves megsértése miatt. A Bittrex a valaha volt legnagyobb összegű bírsággal néz szembe, mivel a tőzsde 2014 és 2017 között nem ellenőrizte a szankcionált országokból és személyektől érkező utalásokat. Ugyanakkor az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete vizsgálja a Yuga Labs-t, a Bored Ape Yacht Club NFT gyűjtemény létrehozóját, hogy digitális eszközeinek értékesítése sérti-e a szövetségi törvényt.

Amint arra hétfőn is felhívtuk a figyelmet, a friss inflációs statisztikák csütörtöki bejelentése a hét legfontosabb gazdasági eseménye volt, természetesen nagyobb elmozdulással reagáltak a piacok.

A Chainalysis adatai szerint Oroszországban a háború kitörése óta megnőtt a stablecoin használat. Részben annak is köszönhető, hogy az egyszerű orosz állampolgárok igyekeznek megvédeni vagyonukat többek közt az inflációtól.

A Binance Pool bejelentette, hogy elindít egy 500 millió dolláros hitelezési alapot, amelynek célja a kriptovaluta bányászat támogatása. A vállalat bányász szolgáltatása kölcsönöket fog nyújtani mind a magán, mind pedig a tőzsdén jegyzett bitcoin bányászok számára.

Bitcoinbányászrészvény-jelentések

Bitcoinbányászrészvény-jelentés – 2022.10.12.

Kripto alapú bankolás a Nexo-val

Alternatívát keresel a centralizált kriptohitelezési platformok és a hagyományos pénzügyi intézmények között? Kedvező kamatozású kriptovaluta fedezeten alapuló garantált hiteleket keresel? Kamatoztatnád meglévő kriptovaluta eszközeidet is, de nem tudod, hol kezd el? Nos, a Nexo megoldás lehet számodra minden tekintetben, mert egy helyen tudod kamatoztatni a kriptovaluta- és fiat pénzeszközeidet kedvezményes hiteltfelvételi lehetőségek mellett.

Kripto alapú bankolás a Nexo-val

Néhány hete már hazánkban is elérhető a Nexo kriptovaluta fedezetű hitelkártyája. Korábbi cikkünkben már bemutattuk a Nexo platformot, most lássuk a Nexo hitelkártya fontosabb ismérveit. 

Kriptofedezetű hitelkártya a Nexo-tól

Helyezd letétbe kriptovalutáidat és keress a kamatokon! Nexo ismertető a YouTube csatornánkon. 

Plutus bemutató

A piacon több szereplő is kínál már bank- vagy hitelkártyát. A Crypto.com és a Binace kártyáit már régóta használhatjuk, akárcsak a Wirexet. Nemrég pedig a Nexo tette elérhetővé saját debit kártyáját a hazai felhasználók számára. Bőven tudunk már válogatni és könnyen megtalálhatjuk a számunkra legideálisabb megoldást.

Kriptós kártyák tekintetében itthon a Plutus nem annyira ismert, mint a fent felsoroltak, annak ellenére, hogy már 2017 óta piacon vannak és az ingyenes csomagban 3 százalék pénzvisszatérítést kínálnak úgy, hogy egyes csomagoknál még csak el sem kell köteleznünk magunkat.

Plutus: ingyen kriptó, minden kártyás vásárlás után

Hasznos cikkek

Hasznos linkek

Ha kipróbálnád a lending szolgáltatókat az alábbi linkek valamelyikén megteheted:

Ha kipróbálnád az alábbi bankkártyák egyikét az alábbi linkek valamelyikével igényelhetsz egyet:

Ha kriptovalutáidat biztonságban szeretnéd tudni, az általunk is használt és letesztelt hardver tárcákat ajánljuk: 

Érdekelnek a kriptopénzügyek? Legyél Te is VIP tag a discord csatornánkon! Pénzügyek szobában várunk naponta frissülő kisebb pénzügyi összefoglalóinkkal!

Ha még több hírre, információra vágysz, iratkozz fel YouTube és TikTok csatornánkra is, ahol naponta jelentkezik Györfi András a Kripto Percekkel, a LapSzemlével és minden hétfőn, szerdán, pénteken a Kérdezz-Felelekkel, amiben az előző videóban feltett kérdésekre válaszol. Keny kereskedő kollégánk napi videós piaci összefoglalóját is megtaláljátok Kriptopiac Keny-vel címmel szintén a youtube csatornánkon. 

Ha pedig segítőkész és informatív kripto közösségre vágysz, látogass el discord csatornánk valamennyi szobájába. Iratkozz fel akár VIP tagnak, ahol ki tudod próbálni kereskedési tippek szolgáltatásunkat is! Ha a Kripto Akadémia ingyenes, kriptopénzekkel foglalkozó email tanfolyamára, a KriptoSulira feliratkozol, könnyedén elsajátíthatod a kriptopénzek világának alapjait.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img