2023-tól kriptót is elfogad a Google

spot_img

Kriptovalutás fizetési lehetőséget vezet be a Google. Az óriáscég felhőszolgáltatásokért felelős igazgatója ezt tegnap jelentette be a Google Cloud Next konferencián.

2023 elejétől fokozatosan vezetik be az új lehetőséget, ami eleinte csak bizonyos felhasználók számára lesz hozzáférhető, de később másokra is kiterjesztik. Az érintett körbe tartozó ügyfelek a cég felhőszolgáltatásaiért fizethetnek majd kriptopénzekkel amit a Google Coinbase-el kötött partneri kapcsolata tesz majd lehetővé.

Az amerikai tőzsde felel majd a Google-nak fizetett kriptovaluták tárolásáért és más kriptókra, vagy dollárra történő átváltásáért. Amint azt a Google egyik képviselője hozzátette, a vállalat “kísérletezni szeretne a birtokolt kriptopénzek menedzselésében rejlő lehetőségekkel.”

A Google Cloud 10 ismert kriptovalutát fog támogatni, melyek közül eddig a Bitcoin, az Ethereum, a Bitcoin Cash, a Litecoin és a Dogecoin kerültek megnevezésre.

A Google Cloud riválisai, például az Amazon és a Microsoft által üzemeltetett felhőszolgáltatások még nem támogatják a kriptovalutás fizetési lehetőséget, de az ügyfelekért folytatott kiélezett versenyben elképzelhető, hogy a jövőben ők is nyitnak majd a terület felé.

A három óriás uralja a felhő piac kétharmadát, közülük a Google részesedése (8%) a legkisebb ezen a területen. Az ágazat 38%-át továbbra is a kisebb szolgáltatók fedik le, de közöttük már szintén akadnak olyanok, akik nyitottak a kriptós fizetési megoldások felé.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

Ingyenes NFT workshop Budapesten és Debrecenben

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img