Tőzsdefelügyeleti eljárás indul a Coinbase, a Sushiswap, a Tron, a Bittorrent Token és Justin Sun ellen

spot_img

Miközben a világ az amerikai jegybank tegnap esti döntésére figyelt, a tőzsdefelügyelet sem tétlenkedett és páros lábbal szállt bele a kriptovilágba.

Az esti órákban több ismert iparági szereplő ellen is eljárást jelentettek be. Az elsőt Justin Sun, valamint az általa létrehozott Tron (TRX) és BitTorrent Token (BTT) ellen. A hatóságok szerint ezek a kriptovaluták nem regisztrált értékpapírként lettek forgalomba hozva, amiért az őket alapító Sunnak is felelnie kell.

Súlyosbító körülménynek tartják, hogy Sun nagy rajongói táborral rendelkező színészeknek, rappereknek és influenszereknek fizetett azért, hogy promótálják a tokenjeit. A vádirat közülük az alábbi nyolcat nevezte meg.

Szintén az esti órákban jelentették be a legnagyobb amerikai tőzsde, a Coinbase ellen indított eljárást. A váltót a Krakenhez hasonlóan az általa biztosított staking szolgáltatás kapcsán vizsgálják, illetve azért is, mert a felületén nem regisztrált értékpapírként kategorizált kriptopénzeket kínál eladásra.

A tőzsde ennek kapcsán már jelezte, hogy a Krakennel ellentétben nem fog bírságot fizetni és a SEC egyetlen csettintésére megszüntetni a kifogásolt szolgáltatásait, hanem bírósági úton próbálja megvédeni magát.

A tőzsde szerint évek óta együttműködnek a hatóságokkal és folyamatosan kérték a felügyeletet, hogy adjon egyértelmű iránymutatást arról, hogy milyen elvek szerint tartja elfogadhatónak a kriptopénzek forgalmazását. A segítség helyett azonban csak egy peres eljárást kaptak a hatóságtól, amit azért is tartanak meglepőnek, mert a tőzsdefelügyelet két éve már alaposan átvizsgálta a céget és ezt követően engedélyt adott arra, hogy az a Nasdaq-on is kereskedhető részvényeket bocsásson ki. Akkor nem kifogásolták azokat a tevékenységeket, amiért most vizsgálódnak a Coinbase ellen.

Harmadikként pedig eljárást indítottak a SushiSwap, pontosabban az azt felügyelő szervezet (Sushi DAO) és a projekt vezetője ellen.

Egyelőre ennek a hátteréről lehet a legkevesebbet tudni, mert azt nem a felügyelet jelentette be, hanem a Sushiswap vezetője tett közzé egy bejegyzést, amiben a decentralizált tőzsde kincstárából 3 millió dollár elkülönítését kéri, amiből egy tőzsdefelügyelettel kapcsolatos eljárás jogi költségeit szeretné finanszírozni.

A PrimeXBT demó számlás versenyén kockázatok nélkül, pusztán egy email cím megadásával kipróbálhatod a kereskedést, és akár 500 dolláros tőkét is nyerhetsz. További részletek a bemutatónkban, és a PrimeXBT oldalán.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img