Minden harmadik kriptopénz tulajdonost már megloptak

spot_img

A Kaspersky kiberbiztonsági cég közzétett egy jelentést, amely közelebbről megvizsgálta a kriptopénzes felhasználókra veszélyt jelentő fenyegetéseket.

A jelentés szerint a válaszadók egyharmadát már meglopták. A lopás átlagos értéke 97 ezer dollárra rúgott.

A lopások értéke 100 dollárnál kevesebbtől egészen 1 millió dollárig terjedt. A válaszadók 15%-a mondta azt, hogy 100 000 és 1 millió dollár közötti értékű kriptoeszközöket loptak el tőle.

A Kaspersky tavaly ősszel 2000 amerikai felnőtt körében végezte a felmérést. Az alanyokat a kriptoval kapcsolatos tapasztalataikról, valamint a kriptovagyonukkal kapcsolatos védelmekről kérdezték.

A lopások összegének leggyakoribb tartománya 1.001 és 10.000 dollár közé esett, a  válaszadók negyedétől loptak el ennyit.

A válaszadók egyharmada vált különböző befektetési átverések, csaló coinok vagy csaló kriptoval kapcsolatos weboldalak áldozatává.

A 18 és 24 év közötti válaszadók fele nyilatkozott úgy, hogy loptak már el kriptopénzeket tőlük.

A válaszadók körében gyakran előforduló probléma volt a visszaállító kódok és a privát kulcsok nem megfelelő tárolása. Közel felüknél volt a kulcs egy papírlapra felírva, ahelyett, hogy egy biztonságos helyen vagy egy jelszóval védett eszközön tárolták volna őket.

A legnépszerűbb védelmi módszer, amelyet a válaszadók több mint 33%-a alkalmazott, a tőzsde által kínált többfaktoros hitelesítés használata volt.

Tudj meg többet arról, hogyan kell biztonságosan tárolni a kriptopénzeidet. Iratkozz fel a KriptoSuli ingyenes e-mail tanfolyamára vagy vásárold meg az egész kiadványt hangoskönyvvel együtt.

Hogyan kell biztonságosan tárolni a kriptopénzeket?

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img