Hogyan juttass be eurót kriptotőzsdére

spot_img

Legtöbb felhasználónk a Binance felületét használja fiat és kriptovaluták utalásához, kereskedéséhez. Egyszerűen, gyorsan és kényelmesen lehetett eddig eurót ki-be utalni a kriptotőzsdéről. “A Binance szeptember 25-ig garantálja az Európán belüli gyors és olcsó bankszámlás tranzakciókat lehetővé tevő SEPA be- és kifizetések támogatását. A tőzsde felhasználóit erről egy hivatalos közleményben tájékoztatták, ami szerint a Binance euró tranzakcióit kezelő banki partner (Paysafe) felmondta a velük való együttműködést.”

“A szeptemberi 25-i határidőig már csak a tőzsde meglévő ügyfelei használhatják a SEPA utalásokat, akik június 26. után regisztráltak, azok nem férhetnek hozzá a rendszerhez, csak azután, ha a Paysafe átadta a helyét az utódjának. A változás a tőzsde egyéb, pl.: bankkártyás fizetési módjait nem érinti, de ezek használata drágább lehet a SEPA fix 1 eurós díjszabásánál.”

A szeptember végi határidőig már csak néhány nap van hátra, ezért kipróbáltunk pár alternatív euró utalási lehetőséget, amelyek segítségével közvetve lehet eurót juttatni kriptotőzsdékre. Eurót utaltunk be és váltottuk át USDC-re a Wirex és a Crypto.com telefonos applikációi segítségével, az így megszerzett USDC-t, pedig különböző blokklánc hálózatokon keresztül juttattuk a Binance kriptotőzsdére. Mind a két esetben a Revolut segítségével utaltunk 10 eurót a könnyebb összehasonlítás érdekében. Lássuk a lépéseket!

Wirex app

Keresd ki a Wirex appban az euró beutalásához szükséges adatokat, amit a Revolut appban kell majd megadnod az utaláshoz. Revolut számlaadatoknál a Wirex esetében Írország lesz a bank országa, euró a pénznem, majd másolod be a Wirex IBAN számodat és végül add meg a neved. Ha minden jól megy perceken belül meg kell érkeznie az utalt összegnek. (A Wirex figyelmeztetni fog, hogy az utalás időtartama akár 3 napot is igénybe vehet. A mi esetünk egy másodpercek alatt megtörtént.)

Az így beutalt eurót a Wirex app segítségével át tudod váltani bármilyen más kriptovalutára. Az egyszerűség kedvéért mi az USDC-t választottuk. Az appban 1 USDC-t 0.948086971 euróért tudtuk átváltani, így a 10 euróból lett 10.547555 USDC. Váltási díjat nem számolt fel a platform. 

Kiutalás szempontjából a Wirex jelenleg 2 láncot támogat, az Ethereum (ERC-20) és Stellar hálózatot. A Binance felülete mind a két hálózatot támogatja, így mi a Stellar hálózatát választottuk az olcsóbb utalási díj miatt. (Ha Te is a Stellar hálózatot választod a jövőben, ne felejtsd el megadni az unique memo-t. Ha ezt nem teszed meg, az utalás nem fog megérkezni.) Kiutalás során itt már számolni kell fix 1 USDC utalási díjjal. Az USDC átultalása szintén perceken belül megtörtént, a Binance walletünkre 9.547456 UDC érkezett.

Crypto.com app

Hasonló módon keresd meg az euró utaláshoz szükséges adatokat a Crypto.com appban. Ha ezzel megvagy, ugyanúgy másold be a Revolut applikáció megfelelő soraiba. Ebben az esetben Málta lesz a címzett ország bankja. Ugyanúgy 10 eurót adtunk meg utalási összegnek. Az euró átutalása szintén perceken belül teljesült. 

A Crypto.com appba beutalt 10 euróból szintén USDC-t vásároltunk. A Crypto.com appban 1 USDC-t 0.94602 euróért tudtuk átváltani, így a 10 euróból lett 10.56637172 USDC. 

Kiutalás szempontjából a Crypto.com app jelenleg több láncot is támogat (Ethereum (ERC-20), SOL, Polygon, Optimism stb.) mi az Arbitrum One hálózatát választottuk költséghatékonyság szempontjából. A Binance felülete az összes olyan hálózatot támogatja, amin a Crypto.com appból ki lehet utalni az USDC-t. Kiutalás során itt is számolni kell a fix 1 USDC utalási díjjal. Az USDC átultalása ismét perceket vett igénybe, a Binance walletünkre 9.56 UDC érkezett.

Összességében mind a két SEPA átutalás esetében perceken belül megérkezett az telefonos applikációkba a 10 eurós összeg. Közel hasonló árfolyamon váltott mind a két app euróból USDC-t, és mind a két esetben 1 USDC kiutalási díjat kellett fizetnünk, amelyek szintén perceken belül megérkeztek a Binance USDC tárcánkba. Mind a két esetben az átutalási folyamatok, az elejétől a végéig, körülbelül 6-7 percet vett igénybe. Egyedül a Crypto.com app tűnt lassúbbnak a Wirex appjához képest, illetve több, hosszabb mozzanatból állt az euró beküldése és az USDC kiküldése. Számunkra Wirex appja tűnt kényelmesebbnek és gyorsabbnak.

Mi az a SEPA?

A SEPA egy angol elnevezés kezdőbetűiből alkotott betűszó: Single Euro Payments Area, azaz Egységes Euró Fizetési Övezet. A SEPA, az Európai Gazdasági Térség területén az euróban történő fizetések küldését és fogadását szolgáló, a fizetéseket egységes szabványok és szabályok alkalmazásával lebonyolító, közös európai fizetési eszköztár. A SEPA fizetési módokkal lebonyolított euró fizetések „belföldi” fizetéseknek tekinthetők az Egységes Euró Fizetési Övezetben. 

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

/shutterstock/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img