Binance: szeptember végéig garantált a Sepa tranzakciók támogatása

spot_img

A Binance szeptember 25-ig garantálja az Európán belüli gyors és olcsó bankszámlás tranzakciókat lehetővé tevő Sepa be- és kifizetések támogatását. A tőzsde felhasználóit erről egy hivatalos közleményben tájékoztatták, ami szerint a Binance euró tranzakcióit kezelő banki partner (Paysafe) felmondta a velük való együttműködést.

A közlemény szövege alapján később egy másik cégen keresztül lesznek elérhetők a Sepa utalások, de az utódot egyelőre még nem nevezték meg. A tőzsde az elmúlt években már több Sepa partnerét is elvesztette, miután azok általában néhány hónap után jogi és szabályozási okokra hivatkozva rendre abbahagyták a nekik nyújtott szolgáltatást.

Mivel a korábbi átmeneteket több hónapos Sepa mentes időszakok jellemezték, mi ezúttal sem vennénk 100%-ig biztosra, hogy szeptembertől azonnal lesz valaki, aki átveszi a Paysafe helyét. A Paysafe az év eleje óta biztosított euró és angol font kapukat a tőzsdének. A font támogatását májusban függesztették fel, az eurót pedig tehát szeptember végéig fogják garantálni.

A szeptemberi határidőig már csak a tőzsde meglévő ügyfelei használhatják a Sepa utalásokat, akik június 26. után regisztráltak, azok nem férhetnek hozzá a rendszerhez, csak azután, ha a Paysafe átadta a helyét az utódjának. A változás a tőzsde egyéb, pl.: bankkártyás fizetési módjait nem érinti, de ezek használata drágább lehet a Sepa fix 1 eurós díjszabásánál.

Az elmúlt 2-3 hét során egyébként több olvasónk is jelezte, hogy teljesen elérhetetlenné vált számukra a Binance Sepa eurós be- és kiutalásainak lehetősége.

A hibajelenséggel mi is találkoztunk. Bár a Sepa megjelenik a Deposit/Withdraw menü választható opciói között, arra ténylegesen rámenve már egy “A szolgáltatás nem elérhető az Ön fiókján” hibaüzenet fogadja a próbálkozókat. A fentiek tükrében elképzelhető, hogy a probléma mögött a tőzsde Paysafe-el való szakítása áll.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img