Leállnak a Cryptopay kártyái, a számlák nincsenek veszélyben

spot_img

Az EU Cryptopay kártyák hamarosan leállhatnak, mivel a Litván Bank visszavonta az alkalmazás szolgáltatójának, az UAB PayrNetnek az EMI, vagyis az elektronikuspénz-kibocsátó intézmény-engedélyét.

Mindez a cég az európai ügyfeleknek küldött június 22-i e-mailből derült ki.

A vállalat azt javasolja az uniós kártyabirtokosoknak, hogy azonnal költsék el, utalják ki vagy vegyék fel egy ATM-ben a pénzüket a kártyájukról. Ezzel együtt az alkalmazás számláin tartott pénzeszközök biztonságban vannak, az engedélyvisszavonás csak a betéti kártyákra utalt pénösszegeket érinti.

A Magyarországon is népszerű Cryptopay azt is felajánlotta, hogy ha az ügyfél kártyája valamiért épp nem működik, a felhasználó közvetlenül az UAB PayrNet-től visszaszerezheti a kártyán maradt pénzét. A Cryptopay felajánlotta, hogy segít koordinálni ezt a folyamatot, ha ez szükségessé válik.

Bár az eset az európai felhasználókat érinti, az Egyesült Királyságban élő felhasználók is átmenetileg érintettek lehetnek, mivel a vállalat „a működési stabilitás fenntartása érdekében kikapcsolta a kártyaszolgáltatásokat”. Ezeknek a szolgáltatásoknak “néhány napon belül” újra működniük kell az Egyesült Királyságban.

Konstantin Gorin, a Cryptopay támogatási vezetője kijelentette, hogy a vállalat már korábban is megbirkózott a bankrendszerből eredő válságokkal, és úgy véli, hogy a cég készen áll a mostani kihívás kezelésére:

“Idén októberben tíz éve vagyunk a piacon, láttunk már rosszabbat is. A múltban már átéltünk hasonló helyzeteket (2018-ban, amikor a MasterCard és a VISA szinte minden létező kriptokártya-programot leállított, és 2020-ban, amikor a Wirecard botránya sújtotta a piacot), bízunk benne, hogy túljutunk ezen, és folytatjuk tovább.”

Gorin azt is állította, hogy a csapat már dolgozik egy új debitkártya programon.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img