Kötelező ügyfélazonosítást vezet be a KuCoin

spot_img

Sok más kripto tőzsdéhez hasonlóan végül a KuCoin is bejelentette, hogy kötelezővé teszi oldalán a KYC-t, vagyis az ügyfélazonosítást. A váltó tájékoztatása szerint a 2023. július 15-e után regisztrálók már kizárólag csak a személyes adataik feltöltése után használhatják a platformot.

Maga a KuCoin 2017 szeptemberében indult el és 2018 novemberében integrálta a KYC folyamatot, de annak használatát eddig nem tette kötelezővé, ehelyett a felhasználókra bízta, hogy azok élnek-e a nagyobb fiókvédelmet garantáló lehetőséggel.

A régi felhasználók számára továbbra sem lesz kötelező a KYC, de az anonim számlákon július 15-e után kizárólag az alábbi funkciók lesznek elérhetők:

  • A spot számlákon lévő tokenek eladása (vásárolni már nem lehet),
  • Kiutalás az oldalról (beutalni már nem lehet),
  • A még nyitott határidős ügyletek lezárása, vagy a tőkeáttétel csökkentése (újat nyitni, növelni már nem lehet),
  • A különböző kamatozó és befektetési programokban (Kucoin Earn, KuCoin ETF) megszerzett hozamok és letétek kivétele. (Újakhoz csatlakozni már nem lehet.)

Aki szeretné tovább használni az oldal minden funkcióját, az itt végezheti el az ügyfélazonosítást.

A Kucoin saját kriptopénzének (KCS) alakulása

Bár sohasem jutott fel a dobogóra, a Kucoin közel 6 éve stabil szereplője a kripto piacnak és általában egyike a 10 legnagyobb napi forgalommal rendelkező váltónak. Az őket érintő legnagyobb botrány egy 2020-ban történt hackelés volt, aminek elkövetői 150 – 200 millió dollár értékű kriptopénzt utaltak ki az oldalról, de a KuCoin akkor kártalanította az áldozatokat.

A hosszúra nyúlt KYC mentes működés miatt valószínű, hogy sok amerikai is igénybe vehette az oldal szolgáltatásait. Mivel ehhez hatósági engedélyre lett volna szükség, nem lenne meglepő, ha a mostani “jó útra térésük” ellenére, a Binance-hez és a Coinbase-hez hasonlóan egyszer velük szemben is eljárást kezdeményezne az amerikai tőzsdefelügyelet. Idén márciusban New York főügyésze pert is indított ezzel kapcsolatban a Seychelle-szigetekre bejegyzett tőzsde ellen, ami jelenleg is folyamatban van.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img