Bitcoin alapot indít a Nomura 

spot_img

Júliusban jelent meg a Kripto Akadémia hasábjain, hogy Japán legnagyobb befektetési bankja a Nomura Bank, Komainu leányvállalatán keresztül intézményi kriptovaluta letétkezelési szolgáltatásokat fog nyújtani Dubaiban. A pénzügyi óriás nem elégedett meg a Közel-Kelettel, digitális eszközökkel foglalkozó leányvállalatán keresztül a Laser Digital először svájci székhelyet épített ki magának, majd ezt követően Dubaiban és Londonban indítottak további központokat, legutóbb pedig Japánban.

A tokenizációs és Bitcoin ETF láz közepette jelentette be tegnap este a Nomura, hogy Bitcoin Adoption Fund néven hosszú távú befektetési lehetőséget kínál intézményi befektetők számára a Laser Digital-on keresztül. A bitcoin alap lesz az első a Laser Digital által kínált digitális eszközbefektetési termékek sorában a keddi nyilatkozat szerint.

Kapcsolódó cikkünk:

A Laser Digital Asset Management vezetője Sebastian Guglietta, a Nomura korábbi tudományos főigazgatója és iparági veterán, aki több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik befektetési stratégiák, származtatott ügyletek és makrokereskedelem terén.

“A blokklánc technológia a globális gazdasági növekedés kulcsfontosságú hajtóereje, a gazdaság nagy részét analógról digitálissá alakítja át. A bitcoin ennek a hosszan tartó átalakulásnak az egyik mozgatórugója. A bitcoinban való hosszú távú kitettség megoldást kínál a befektetőknek, hogy megragadják ezt a makrotrendet – nyilatkozta Guglietta.”

Az alap eszközeinek biztosítására a Laser Digital a Komainu-t használja. A Komainu a Nomura Bank, a Coin Shares digitális eszközkezelő és a Ledger digitális eszközbiztonsági cégek közös vállalata, amely szabályozott letétkezelési megoldást kínál intézményi digitális eszközök befektetői számára. A bitcoin alap a Laser Digital Funds SPC elkülönített része, amely befektetési alapként van bejegyezve a Kajmán-szigeteki szabályozó hatóságnál.

A Laser Digital és a Komainu is megkapta a működési engedélyt a dubai Virtual Asset Regulatory Authority-tól (VARA) még a múlt hónapban, ami megnyitotta az utat a bankóriásnak a digitális eszközkereskedési szolgáltatások és befektetési termékek széles skálája előtt.

Cikkajánló:

A Laser Digital egy éve indult és három fő pénzügyi területen tevékenykedik: kockázati tőke, vagyonkezelés, kereskedés. A Laser Venture Capital eddig több mint tíz kripto startupba fektetett be, köztük az Orderly Network-be, a WebN Group-ba és az Infinity Exchange-be, idén júniusban pedig felvásárolta az Elysium Technology Group-ot, hogy megoldásokat kínáljon a tőzsdén kívüli deviza- és digitális eszköz ügyletekre. 

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Tokenizációs platformot jelentett be a Citigroup

/bitcoin magazine, laser digital, nomura holdings, coindesk, the block/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img