Tokenizációs platformot jelentett be a Citigroup

spot_img

Az utóbbi hetekben felpörögtek az események a tokenizáció területén. A tokenizált kincstárjegyek iránti kereslet idén közel hatszorosára nőtt, a blokkláncokon lévő valós eszközök piaca (real-world assets – RWA) is egyre bővül. A hagyományos pénzintézetek sorra jelentik be tokenizációs terveiket, digitális letétkezelési szolgáltatásaikat, a tokenizáció lehetőségét egyre komolyabban veszik.

Bennfentes iparági információk szerint, a világ egyik legnagyobb bankja, a londoni székhelyű HSBC, a Fireblocks kriptopénz letétkezelési technológiával foglalkozó céggel dolgozik együtt. A Deutsche Bank pedig kriptovaluta letétkezelői szolgáltatást fog nyújtani intézményi befektetők számára a svájci Taurus kriptovállalat karöltve. 

A tegnapi, hétfői napon közölte a Citigroup, hogy engedélyezett blokklánc alapú határokon átnyúló fizetési, likviditási és automatizált kereskedelmfinanszírozási megoldásokat fog kínálni intézményi ügyfelek számára. A Citi Treasury and Trade Solutions (TTS) fogja bevezetni az új szolgáltatást, Citi Token Services néven. Az új szolgáltatással “a tokenizált betéteket és az intelligens szerződéseket is integrálni akarják a Citi globális hálózatába” – áll a közleményben

Kapcsolódó cikkek:

Shahmir Khaliq, a Citi globális szolgáltatási vezetője hangsúlyozta, hogy a digitális eszköztechnológiák jelentősen javíthatják a szabályozott pénzügyi rendszert. Megemlítette, hogy a Citi Token Services fejlesztése egy olyan folyamatnak a része, amelynek célja a jövőben egy átjárható interoperábilis digitális eszközmegoldási rendszer létrehozása a szabályozó hatóságokkal együttműködve.

A Citi Treasury and Trade Solutions (TTS) digitális platformja két kísérleti fázison is túl van. Az első tesztfázis során – a dán Maersk hajózási társasággal működött együtt – intelligens szerződésekben foglaltak szerint azonnali kifizetéseket hajtottak végre, így a tranzakciók feldolgozási idejét napokról percekre tudták lecsökkenteni. A második kísérleti programban ügyfelek segítségével a nap 24 órájában, földrajzi helytől függetlenül likviditást küldtek és fogadtak Citi fiókok között.

A sajtóközlemény azt is megjegyzi, hogy a Citi Token Services-hez használt blokklánc technológia egy privát és engedéllyel rendelkező rendszer, amelyet a Citi birtokol és kezel, az ügyfeleknek nem kell csomópontot üzemeltetni a szolgáltatások eléréséhez.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Kriptovaluta letétkezelői szolgáltatást fog nyújtani a Deutsche Bank

/citigroup, cryptoglobe, cointelegraph, coinspeaker, hdrinc.com/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img