Hamarosan indul a Tether bitcoinbányája

spot_img

Május végén láttak napvilágot olyan hírek, miszerint a Tether bitcoint fog bányászni Uruguayban és El Salvadorban. A világ legnagyobb stablecoin kibocsátója megújuló energiatermelésbe fektet be Uruguayban, hogy fenntartható módon bányászhasson bitcoint, a bitcoinbarát El Salvadorral együttműködve, pedig egymilliárd dolláros beruházást tervez szintén megújuló energiával működő bitcoinbánya létesítése kapcsán. 

A bejelentéseket követően számos sajtóorgánum szkeptikusan állt hozzá a Tether bányász ambiciójához. A Tether vállalatot működtető iFinex egyébként még 2021-ben fektetett be elsőként bitcoinbányászatba, igaz akkor a Blockstream finanszírozási köréhez csatlakozott, amely többek között bitcoinbányászattal is foglalkozik.

Néhány napja Paolo Ardoino, a Tether műszaki igazgatója augusztus 24-én oszlatta el a kételyeket. Hivatalos X csatornáján közzétett egy képet ipari bányászkonténerekről, amelyek a Tether Energy logóját viselik. Az igazgató szerint a képen a telephely vezérlő szobája látható. A kép közlése után pár nappal egy animált 3D-s videóval is jelentkeztek a Tether részéről, amiben a tervezett bányász telephelyük egy részét mutatják be. 

Ardoino nem volt hajlandó konkrét információkat közölni arról, hogy hol is található a Tether telephelye, annyi biztos, hogy Latin-Amerikában. Annyit azonban elárult, hogy a következő hetekben megkezdheti működését a Tether bányász egysége.

Cikkajánló:

A Tether párhuzamosan egy bányászati szoftvert is fejleszt Moria fantázia néven, amelynek célja, hogy nagyobb átláthatóságot biztosítson a bitcoinbányászatban. A szoftver átfogóbb adatelemzést fog nyújtani a bitcoinbányászati telephelyeik energiatermeléséről is. Ardoino szerint a bitcoinbányászatban jobb analitikai és teljesítmény felülvizsgálatra van szükség. Úgy véli, a Moria segíteni fog a bányászüzem teljesítményének és környezetének értékelésében.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

A világ egyik legnagyobb bitcoinbányája épülhet meg El Salvadorban a Tether közreműködésével

/tether, tether energy, cointelegraph, cryptoslate/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img