A Tether bitcoint fog bányászni

spot_img

A Tether, a világ legnagyobb stablecoin kibocsátója bejelentette, hogy megújuló energiatermelésbe fektet be Uruguayban, hogy fenntartható módon bányászhasson bitcoint. A beruházás nagysága és a kriptos céggel együttműködő „helyi engedéllyel rendelkező vállalat” neve nem derült ki a sajtóközleményből.

Paolo Ardoino, a Tether technológiai igazgatója így nyilatkozott: “A Tether büszke arra, hogy egy olyan mozgalom élére állhat, amely ötvözi az élvonalbeli technológiát, a fenntartható gyakorlatokat és a pénzügyi innovációt.

A Tether vállalatot működtető iFinex még 2021-ben fektetett be elsőként bitcoinbányászatba, igaz akkor a Blockstream finanszírozási köréhez csatlakozott, amely többek között bitcoinbányászattal is foglalkozik.

Ezzel egy időben a Tether szakértőket keres az energiaszektorból bányász csapatához. Elmondásuk szerint ennek a bányászati projektnek a célja, hogy integrálja az energia és a kriptovaluták területeit, demonstrálva ezeknek az ágazatoknak a potenciálját a fenntarthatóbb gyakorlatok érdekében történő együttműködésre.

Kapcsolódó cikkünk:

Miért választotta a Tether Uruguayt?

A Tether azért választotta a dél-amerikai országot, mert villamosenergia-termelésének 94%-a megújuló energiaforrásokból, elsősorban szél- és napenergiából származik az amerikai Nemzetközi Kereskedelmi Hivatal szerint. Az ország bőséges természeti erőforrásai és a megújuló energia előállításának kedvező feltételei is ideális helyszínt biztosítanak a stabilcoin kibocsátó fenntartható bitcoinbányászati műveleteihez. A Tether hozzátette:

” A bőséges természeti erőforrásokkal megáldott Uruguay ideális feltételeket kínál a megújuló energia előállításához, megkönnyítve a szélerőműparkok, a napelemparkok és a vízenergia-projektek létrehozását, garantálva ezzel a tiszta és környezetbarát energiaellátást. A megújuló energia iránti megingathatatlan elkötelezettségünk biztosítja azt, hogy minden általunk bányászott bitcoin minimális ökológiai lábnyomot hagyjon maga után, miközben fenntartja a Bitcoin hálózat biztonságát és integritását.”

Emellett a Tether kiemelte, hogy Uruguay jelentős beruházásokat eszközölt korábban az energetikai infrastruktúra kiépítésébe, amelynek köszönhetően mára egy robusztus és megbízható villamos hálózati rendszer jött létre, amely képes kielégíteni a modern iparágak igényeit. 

Tanulj a kripto opciók kereskedéséről az OpcióGuruval és a Kripto Akadémiával. Készülj fel velünk, nézd meg mit tud a Kripto Opció Start oktatóanyagunk.

A Tether idei első negyedéves jelentéséből kiderült, hogy portfóliójában megtalálható a bitcoin. A vállalat május 17-én azt is közölte, hogy a működésből származó nyereségének akár a 15%-át is hajlandó további bitcoin vásárlásra fordítani. A jelentésből az is kiderült, hogy a jövőben a saját tőkével végrehajtott kisebb beruházások mellett a Tether Group a kommunikációs, az energetikai és a bitcoinbányászati ​​infrastruktúra kiépítésére fog összpontosítani. 

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Bitcoin vásárlásba kezdett a Tether

/tether, cryptoslate, protos finbold/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img