Bitcoin vásárlásba kezdett a Tether

spot_img

A Tether negyedéves jelentéséből kiderült, hogy a legnagyobb stabilcoin kibocsátó (USDT) portfóliójában megtalálható a bitcoin. A vállalat május 17-én azt is közölte, hogy a működésből származó nyereségének akár a 15%-át is hajlandó további bitcoin vásárlásra fordítani. A cég 1,48 milliárd dollár nettó nyereségről számolt be 2023 első negyedévében

“A bitcoin vásárlás és tartás összhangban van a tartalékaink diverzifikálásával és annak stabilitására irányuló stratégiai megközelítésünkkel. Szeretném hangsúlyozni, hogy a Tether nem fogja eladni bitcoin tartalékait”nyilatkozta Paolo Ardoino, a Tether technológiai igazgatója a The Defiantnak. Az igazgató azt is hozzátette, hogy a Tether többlettartalékai meghaladják bitcoin állományát, ami a stabil növekedés szempontjából jól pozícionálja a vállalatot.

A Tether március 31-én 1,5 milliárd dollár értékű bitcoinnal rendelkezett, ami nagyjából 52600 darab BTC-nek felel meg. Ha a Tether egy tárcába vonná össze bitcoin készletét, akkor a vállalat a világ egyik legnagyobb bitcoin tulajdonosává válna. Ardoino azt is tisztázta, hogy a Tether már a korábbi negyedévekben is jelentős mennyiségű BTC-t vásárolt, és az elmúlt években halmozta fel eddigi BTC készletét. A közlemény szerint a cég rendszeres bitcoin vásárlásokat fog végrehajtani a jövőben, és bitcoin állományát saját kezűleg fogja kezelni.

Részlet a Tether negyedéves jelentéséből (forrás: BDO)

A Tether egy május 15-i bejegyzésében azt is közölte, hogy az első negyedéves profitja meghaladta az olyan nagyvállalatokét, mint a Netflix, a Starbucks és a PayPal. A stabilcoin kibocsátó megnövekedett nyereségét többek között a 2022 márciusa óta emelkedő kamatlábaknak is köszönheti, ami azt jelenti, hogy profitot termel a fix kamatozású kincstárjegy állományából. A vállalat március 31-én valamivel több mint 53 milliárd dollárnyi amerikai kincstárjegyet birtokolt, ami rekord magas értéknek számít.

Gyakorlatilag a Tether nem veszíthet, hiszen, ha a gazdaságnak jól megy és a kamatlábak alacsonyak, akkor a befektetéseik és a kriptovaluta állományuk értéke fog növekedni. Ha viszont a gazdaság recesszióban van, és a kamatlábak nagyon magasak, akkor pedig az amerikai kormány fizeti őket. A jövőben a saját tőkével végrehajtott kisebb beruházások mellett a Tether Group a kommunikációs, az energetikai és a bitcoinbányászati ​​infrastruktúra kiépítésére fog összpontosítani. 

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Először publikált profit adatokat a Tether

/the defiant, the block, coindesk, tether, bdo/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img