Szerencsejátékká nyilvánítanák a kripót, adómentessé válhat az Egyesült Királyságban

spot_img

A retail (kiskereskedelmi, hétköznapi emberek által folytatott) kriptopénz kereskedés közelebb áll a szerencsejátékhoz és a sportfogadáshoz, mint a befektetések világához. – áll abban a jelentésben, amit tegnap tett közzé az Egyesült Királyság parlamentjének pénzügyi bizottsága.

A szervezet szerint még a legismertebb blue chip kriptóknak számító bitcoin és ethereum sem rendelkeznek valós értékkel és nem szolgálnak semmilyen hasznos társadalmi célt, ezért a kormányzatnak meg kellene fontolnia, hogy sportfogadásként, vagy szerencsejátékként kategorizálja őket.

“A kriptovaluták pénzügyi eszközökként való elismerése abba a tévhitbe ringatná az embereket, hogy biztonságos és védett befektetésnek számítanak, miközben nem azok.”

A közösségi oldalon a javaslatot kitörő lelkesedéssel fogadta a szigetország kriptós közössége, a ködös Albionban ugyanis 0%-os adó terheli a szerencsejátékból származó bevételeket, vagyis ha a kormány követi a bizottság javaslatát, azzal adómentessé válna a kriptózás.

A pénzügyi bizottság jelentése egy felmérésre is hivatkozik, amely szerint a brit felnőttkorú lakosság 10%-a rendelkezik, vagy rendelkezett valamilyen kriptós kitettséggel.

Miközben az Egyesült Királyságban még vitáznak a kriptók megítéléséről, az Európai Unió tegnap megszavazott egy mind a 27 tagállamára érvényes törvényt, amivel lényegében elismerte a kriptók, mint befektetési eszközök létezését.

A PrimeXBT hetente induló demó számlás versenyén kockázatok nélkül, pusztán egy email cím megadásával próbálhatod ki a kereskedést, és akár 500 dolláros tőkét is nyerhetsz. További részletek a bemutatónkban, és a PrimeXBT oldalán.

Magyarország is megszavazta az európai kripto törvényt

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img