Újabb bányászóriás születik

spot_img

Az US Bitcoin Corp. (USBTC) az Egyesült Államok egyik legnagyobb bitcoinbányászává fog válni. Sajtóközlemény szerint ugyanis megállapodást kötött a csődbe ment Celsius kriptohitelező cég bányász eszközeinek megvásárlásáról. A bányász vállalati hashráta kapacitása 12,2 EH/s-ra nőne az akvizíció után. 

Az USBTC egyébként a Fahrenheit elnevezésű konzorcium tagja, amely csődárverésen nyerte el a Celsius meglévő eszközeit (hitelportfóliót, kriptovalutákat és 121800 darab bányászgépet). Ha Celsius összes bányászgépét online üzembe helyezik, meglévő bányász flottája mellett 270000 bányászgéppel fog bitcoint bányászni az USBTC. Ezzel a vállalati számítási kapacitással rögtön olyan cégekhez nőne fel, mint a Riot Platforms (RIOT), a Core Scientific (CORZ) és a Marathon Digital Holdings (MARA).

Az USBTC több üzemeltetési és szolgáltatási megállapodást fog kötni, hogy a Celsius bányászflottájának kizárólagos üzemeltetője legyen. Ezen felül a bányász 15 millió dollár menedzsment díjat kap öt éven keresztül a bányász eszközökért, a működési költségek levonása után, amíg ezeket a berendezéseket kezeli. 

A miami székhelyű cégnek az elmúlt hónapokban sikerült növelnie vállalati hashráta kapacitását, kihasználva a csődeljárásokból született lehetőségeket. Egyetlen telephelyről indult, ami a New York állambeli Niagara Falls-ban található, de mostanra már átvette az irányítást három olyan telephely felett is, amelyeket korábban a csődbe ment Compute North üzemeltetett. Ezek közül kettő a Generate Capital energetikai befektetési cég tulajdonában van, míg a harmadik az USBTC és a NextEra Energy energetikai cég közös vállalkozása.

Kapcsolódó cikkek:

A vállalat jelenleg négy telephelyet üzemeltet szerte az Egyesült Államokban, amelyek összkapacitása meghaladja a 730 MW-ot, bevételt termel saját bányászatból, hosting szolgáltatásból, menedzselt infrastrukturális műveletekből és berendezések értékesítéséből. Ezen felül az USBTC még 2023. február 7-én jelentette be, hogy a Hut 8 Mining-al (HUT8) egyenrangú félként olvadnak össze. Az egyesült vállalat neve Hut 8 Corp. lesz, és amerikai székhelyű jogalannyá válik, mivel az Hut 8 kanadai központtal rendelkezett eddig.

Kriptovaluta bányászattal kapcsolatos további információkat a Kripto Akadémia honlapján találtok a hírfolyamunkban. Keresd a “Bitcoinbányászindex- jelentést és a “Bicoinbányászrészvény-jelentésünket, ahol a Kripto Akadémia által figyelt bányász cégek teljesítményét és részvényeinek alakulását, valamint a bitcoin hálózat aktuális értékeit vizsgáljuk meg.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Csökkennek a bitcoin termelési adatok

/coindesk, usbtc, hut8/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img