Nyereséges a csődeljárás alatt álló Core Scientific bányász tevékenysége

spot_img

Az Egyesült Államok legnagyobb tőzsdén jegyzett bányásza még tavaly december 21-én jelentette be, hogy a chapter 11 szerinti csődeljárás részeként, átfogó működésbeli és szerkezetátalakítási lépéseken fog keresztülmenni. A cég azt is közölte, hogy a csődeljárás alatt folytatni fogja bányász ​​tevékenységét. 

Korábbi kedvező csődbírósági döntéseknek köszönhetően további kötelezettségvállalási kölcsönök elfogadása eredményeként a cég likviditási problémái enyhültek. A hitelek segítségével és persze a bitcoin árfolyamának emelkedésének köszönhetően a Core Scientific bányász és tárhelyszolgáltatói tevékenysége zavartalanul működik. 

A piac fellendülésének köszönhetően a CORZ-nak is nyereséges a bányász és hosting tevékenység, olyannyira, hogy sorra köti a tárhelyszolgáltatási szerződéseket. Ennek hatására a cég részvényei is óriásit növekedtek (bő 400%-ot) év eleje óta, igaz kikerült a Nasdaq kínálatából.

Hashráta veresngés újratöltve, közeleg a bitcoin felezés

Számos bányászcég már a jövő évi felezésre készül, igyekszik még ebben az évben a lehető legtöbb vállalati hashráta kapacitást előállítani. A legtöbb bányász a már meglévő telephely bővítése, bányászgép felhalmozás mellett tette le a voksát, de akad olyan cég is, amelyik hosting szolgáltatás igénybe vételével kíván növekedni.

Kapcsolódó cikkek

Legutóbb a Greenidge Generation (Nasdaq: GREE) döntött úgy, hogy tárhelyszolgáltatói szerződést köt a Core Scientific-el. A szerződés értelmében a Core Scientific fogja üzemeltetni és hosztolni a Greenidge tulajdonában lévő 7650 darab bányászgépet létesítményeiben. Ezzel egy időben a Greenidge azt is bejelentette, hogy további 1500 bányászt telepít a vállalat meglévő telephelyein országszerte. A több mint 9000 darabból álló bányászflotta több, mint 1 EH/s-el fogja növelni a cég bányász kapacitását.

“A Core Scientific-el kötött megállapodás jelentősen javítani fogja jövedelmezőségünket, hiszen kedvező energiaköltséget és kiváló működési teljesítményt fognak nyújtani számunkra – mondta Dave Anderson, a Greenidge vezérigazgatója.”

A Greenidge és a Core Scientific között egyéves időtartamra szól a tárhelyszolgáltatási szerződés, amely magában foglal egy bevétel megosztási megállapodást is. A megkötött hosting szolgáltatástól a Greenidge, óvatos becslése szerint, körülbelül 7,5 millió dollár éves többletnyereségre számít.

Kriptovaluta bányászattal kapcsolatos további információkat a Kripto Akadémia honlapján találtok a hírfolyamunkban. Keresd a “Bitcoinbányászindex- jelentést és a “Bicoinbányászrészvény-jelentésünket, ahol a Kripto Akadémia által figyelt bányász cégek teljesítményét és részvényeinek alakulását, valamint a bitcoin hálózat aktuális értékeit vizsgáljuk meg.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Rohamosan nő a Bitcoin hálózat hashrátája

/greenidge, core scientific, bitcoin magazine/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img