Bíznak a hitelezők a Core Scientific jövőjében

spot_img

Kedvező ítéletet hozott a csődbíróság a Core Scientific számára. A bányász engedélyt kapott arra, hogy a meglévő hitelezőktől 37,5 millió dolláros kötelezettségvállalási kölcsönt fogadjon el a likviditási problémák enyhítésére. A hitel lehetővé teszi a Core Scientific számára, hogy a bányász és tárhelyszolgáltatói tevékenységét életben tartsa addig, amíg átszervezi magát. 

Az Egyesült Államok legnagyobb tőzsdén jegyzett bányásza még december 21-én jelentette be, hogy a chapter 11 szerinti csődeljárás részeként, átfogó működésbeli és szerkezetátalakítási lépéseken fog keresztülmenni. A cég a csődeljárás alatt is folytatni fogja bányász ​​tevékenységét.

A kölcsön a Core Scientific átváltható kötvényeinek több mint 50%-át birtokló hitelezői csoporttól származik. A bírósági beadványok szerint a csoport beleegyezett abba, hogy az adós számára összesen 75 millió dollárig terjedő kötelezettségvállalási kölcsönt nyújt a konstrukció keretében. A cég kérelmét december 22-én jóvá is hagyták. Ezen a napon a cég papírjaival óriási volument bonyolítottak le a Nasdaq-on, több mint fél milliárd dollár értékben. 

A megállapodás értelmében a Core Scientific 37,5 millió dollárhoz férhet hozzá azonnal, hogy ebből az összegből ki tudja fizetni az energia költségeket. A fennmaradó 37,5 millió dollárt januárban kívánja felhasználni – közölte a Reuters december 23-án a vállalat egyik ügyvédjére hivatkozva.

A Reuters jelentése azt is sugallja, hogy a hitelezők megértették a medvepiac miatt kialakult kihívásokat és hosszú távú szereplőként számolnak a Core Scientific-el. Kris Hansen, a hitelezők képviselője a hírügynökségnek azt is elmondta, hogy az érdekeltek bíznak a vállalat jövőjében a közelmúltbeli nehézségek ellenére is.

A Core Scientific a harmadik negyedéves pénzügyi jelentésében arról számolt be, hogy szeptember 30-án 1,4 milliárd dollár értékű eszközállománya és 1,33 milliárd dollár értékű kötelezettsége volt. Ugyanebben a negyedévben 434,8 millió dolláros veszteségről tudósított, 2022-ben pedig összesen 1,71 milliárd dollárról. A cég még október végén jelezte, hogy friss tőkeinjekció nélkül valószínűleg a csőd szélére kerül.

A bányászcég idén közel 12000 BTC-t bányászott ki, ami jelentős előrelépés a 2021-ben bányászott 5769 BTC-hez képest. Ez a kibányászott óriási BTC mennyiség sem tudta megmenteni idén a Core Scientific-et a pénzügyi nehézségektől.

Kriptovaluta bányászattal kapcsolatos további információkat a Kripto Akadémia honlapján találtok a hírfolyamunkban. Keresd minden héten hétfőn a “Bitcoinbányászindex- jelentést“, szerdán pedig a “Bicoinbányászrészvény-jelentésünket, ahol a Kripto Akadémia által figyelt bányász cégek teljesítményét és részvényeinek alakulását, valamint a bitcoin hálózat aktuális értékeit vizsgáljuk meg.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Hiteleik átstrukturálásán dolgoznak a bányászok

/cointelegraph, reuters/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img