Stabilizálódhat az Argo pénzügyi helyzete

spot_img

Az elmúlt napokban árgus szemekkel figyelte a kriptoszektor és általában a média az Argo, valamint a Core Scientific körül kialakult eseményeket, amelyekről mi is beszámoltunk. Úgy néz ki, mind a két cég pénzügyi mérlege stabilizálódhat befektetői és hitelezői jóvoltából.

A reggeli órákban jelent meg a hír, hogy az Argo eladta a bányász berkeken belül is igen modernnek számító Helios telephelyét a Galaxy Digital-nak. Ennek keretében aláírtak egy tárhelyszolgáltató szerződést a Galaxy-val, hogy a Helios-nál lévő bányászgépeket a továbbiakban a Galaxy üzemelteti. Ezen felül egy berendezés finanszírozási szerződést is kötöttek az említett pénzügyi óriással, hogy finanszírozni tudják továbbra is ezeket a bányászgépeket, hogy lényegében ki tudják fizetni az összes adósságukat az NYDIG felé.

A telephelyet 65 millió dollárért adták el a Galaxy-nek, az eszközalapú kölcsönöket pedig egy új, 35 millió dolláros kölcsönnel refinanszírozzák a Galaxy-val. A tranzakciók 41 millió dollárral csökkentik a cég teljes eladósodottságát és egyben egyszerűsítik is az Argo működési struktúráját. 

A Helios eladásából befolyt bevételt, valamint az eszközfedezetű kölcsönből felvett hitelek egy részét az összes fennálló tartozás, előtörlesztési kamat és egyéb díjak visszafizetésére fordítja a cég, ami körülbelül 84 millió dollárt tesz ki az NYDIG és a North Mill Commercial Finance felé. A törlesztés után körülbelül 6 millió USD készpénz marad a bányász számláján.

Peter Wall vezérigazgató szerint ezek az intézkedések megerősítik az Argo mérlegét, javítják a likviditási pozícióját, és lehetővé teszik a bányászcég folyamatos működését. A tranzakciók várhatóan 2022. december 28-án szerdán, még ma zárulnak.

Érdemes megnézni a vezérigazgató bejelentését, amiben kendőzetlenül és őszintén beszél a kialakult helyzetről és általában a bányászat helyzetéről Észak-Amerikában.

Kriptovaluta bányászattal kapcsolatos további információkat a Kripto Akadémia honlapján találtok a hírfolyamunkban. Keresd minden héten hétfőn a “Bitcoinbányászindex- jelentést, szerdán pedig a “Bicoinbányászrészvény-jelentésünket, ahol a Kripto Akadémia által figyelt bányász cégek teljesítményét és részvényeinek alakulását, valamint a bitcoin hálózat aktuális értékeit vizsgáljuk meg.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

November havi bitcoinbányász teljesítmények

/argo/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img