Jól teljesítenek a bitcoinbányász részvények

spot_img

A bitcoinbányász részvények idén eddig felülmúlták a technológiai részvényeket és indexeket, sőt, még a BTC is 80%-os növekedésen van túl eddig.

A tavalyi 2022-es év igen siralmasan alakult a bitcoinbányászok szemszögéből, mivel a bányászat jövedelmezősége hónapról hónapra csökkent, mélypontját novemberben érte el. Számos tőzsdén jegyzett bányászrészvénynek az árfolyama -90%-ban állt korábbi, mindenkori csúcsához képest.

Idén év elején, azonban váratlan fordulatot vettek az események, elkezdett erősödni a BTC árfolyama, vele együtt nőtt a bányászati jövedelmezőség és így a bányászok részvényeinek az árfolyama is. Az első negyedéven túl egyes részvények több száz százalékos emelkedést produkáltak, túlszárnyalva ezzel a BTC-t és a vezető technológiai részvényeket és indexeket.

Bitcoinbányász részvények teljesítménye 2023 év elejétől (forrás: hashrateindex)

A csődvédelmi eljárás alatt álló Core Scientific az idei év eddigi legjobban teljesítő bányászrészvénye, hatalmas, több mint 400%-os nyereséggel. Jaran Mellerud bitcoinbányászati szakértő szerint a nagy részvénymozgás mögött szimplán az alábbi okot kell keresni:

” A saját tőkéhez viszonyított cash flow-jára pozitívan, de aránytalanul hatott a bányászat jövedelmezőségének a javulása.”

A Core Scientific mellett a Digihost, a Cipher Mining, a Riot Platform, az Iris Energy és a Marathon is hatalmas, több száz százalékos nyereséget ért el. Ezeknek a vállalatoknak a többsége a saját tőkéhez viszonyítva viszonylag alacsony adósságszinttel rendelkeznek, azonban lényegesen kisebb a pénzügyi tőkeáttételük, mint a Core Scientificnek – írja Mellerud.

“Ezeknek a részvényeknek a teljesítményét valószínűleg vállalatspecifikus tényezők okozzák, mivel mindannyian szilárd, a várakozásokat meghaladó havi működési jelentéseket közöltek ebben a negyedévben”.

A fenti cégek mellett a Bit Digital, a Bitfarms, a Cathedra, a Hive Blockchain és a Hut 8 is mind 140% és 215% közötti emelkedést tudhatnak maguk mögött. Továbbá figyelemre méltó, hogy 20 bányászcég teljesített jobban, mint a bitcoin, a maga 80%-os emelkedésével év eleje óta.

Kapcsolódó cikkünk:

Az elemző azt is előre vetíti, hogy ha a BTC ára további 40%-kal erősödne (42000 dollár körül), “a legtöbb bányászrészvény több mint 50%-kal emelkedne, míg a négy-öt legnagyobb emelkedést elérő cég, akár 150%-kal is túlszárnyalhatja versenytársait.

A TradingView adati szerint a bányászrészvényekhez képest, a túlnyomórészt technológiai részvényekből álló US 100 Index (NDX) idén eddig mindössze közel 20%-os nyereséget tudott összehozni. A világ legnagyobb technológiai vállalata, az Apple is csak 33%-os részvényárfolyam emelkedést ért el idén januártól.

Az Alphabet részvényei 17%-os, a szoftveróriás Microsoft újév óta mindössze 20%-os nyereséget tudott felmutatni, az arany ára pedig idén mindösszesen 9%-ot emelkedett. A fenti óriáscégeken túl még a Coinbase részvényei (COIN) is duplázni tudtak idén.

A frissített KriptoSuli e-könyv és hangoskönyv formájában is kapható, amelyben a bányászat alapjairól is olvashatsz. Kattints a részletekért.

A kérdés, mint mindig, most is az, hogy vajon meddig tarthat ez az emelkedés és fenntartható lesz-e az év hátralévő részében is? Jóslatokba nem szeretnénk bocsátkozni, kereskedőink a Discord szerverünkön abból dolgoznak, amit látnak a grafikonokon. Régi-új kereskedői csapattaggal bővültünk Balage-vel és új kereskedő is csatlakozott hozzánk big-legs személyében.

Kriptovaluta bányászattal kapcsolatos további információkat a Kripto Akadémia honlapján találtok a hírfolyamunkban. Keresd a “Bitcoinbányászindex- jelentést és a “Bicoinbányászrészvény-jelentésünket, ahol a Kripto Akadémia által figyelt bányász cégek teljesítményét és részvényeinek alakulását, valamint a bitcoin hálózat aktuális értékeit vizsgáljuk meg.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Bitcoin felezésre készül a CleanSpark

/beincrypto, hashrateindex, Jaran Mellerud/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img