Nőtt a bitcoinbányászat jövedelmezősége januárban

spot_img

Mivel a bitcoin év eleje óta egy kisebb bikapiacot produkál, a bitcoinbányászok bevételei is láthatóan növekedtek az elmúlt év hónapjainak bevételeihez képest. 2023 első hónapjában a bányászok, közel 50%-os bevételnövekedést értek el a bányászati jutalmak és a  tranzakciós díjak révén.

A tavalyi év abszolút mélypontja 2022. december 24-én volt 9,8 millió dolláros bevétellel. 2023. január 1-jén 16,1 millió dollárral nyitották az évet a bányászok, a cikk írásának pillanatában ez az összeg, 2023. február 4-én 20,4 millió dollár. A januári bevételi csúcs 25,7 millió dollár körül alakult.

A bitcoin árfolyama (feketével) és a bitcoinbányászat jövedelmezősége (kékkel) (forrás: blockchain.com)

Ahogy egyre több bányász csatlakozik a hálózat működtetéséhez és biztosításához, valamint egyre hatékonyabb és jobb teljesítményű bányászgépekre cserélik a régieket, a hashráta továbbra is, hétről-hétre újabb történelmi csúcsokat ér el. A cikk írásának pillanatában a bitcoin hálózat hashrátája, a Coinwarz adatai szerint 260.9 EH/s körül alakul és az elmúlt egy évben 323.49 EH/s-en tetőzött.

A bitcoin hálózat globális hashrátája

A bitcoin hálózat hashráta alakulás az elmúlt egy évben (forrás: coinwarz)

Kriptovaluta bányászattal kapcsolatos további információkat a Kripto Akadémia honlapján találtok a hírfolyamunkban. Keresd minden héten hétfőn a “Bitcoinbányászindex- jelentést, szerdán pedig a “Bicoinbányászrészvény-jelentésünket, ahol a Kripto Akadémia által figyelt bányász cégek teljesítményét és részvényeinek alakulását, valamint a bitcoin hálózat aktuális értékeit vizsgáljuk meg.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

December havi bitcoinbányász teljesítmények

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img