Tényleg jön a Twitter fizetési szolgáltatása, szuperappá válik a social óriás

spot_img

A Financial Times szerint a Twitter elkezdte a szabályozói engedélyek beszerzését ahhoz, hogy saját fizetési szolgáltatást vezessen be. Elon Musk azt tervezi, hogy a Twittert egy WeChat-szerű szuperalkalmazássá alakítja. Ehhez az első lépés a fizetési infrastruktúra kiépítése lesz.

A Twitter csapata már megkezdte a fizetési szolgáltatás bevezetéséhez szükséges fejlesztések előkészítését. A szuperalkalmazás elvileg P2P pénzküldést, megtakarítási számlát, és betéti kártyát is tartalmazni fog.

A tervek szerint a felhasználók termékeket vásárolhatnak majd a platformon, és egymás számára is küldhetnek pénzt. A későbbiekben a fizetési rendszer alkalmas lehet kriptotranzakciók lebonyolítására is.

A Financial Times által megkérdezett fizetési szakértők szerint kérdéses, hogy a Twitter versenyképes lehet-e a fizetési szolgáltatások piacán, ahol nagyon erős a verseny és olyan befutott társaságokkal kell megküzdeni, mint a Venmo, a Cash App, vagy a Zelle, amelyek piacvezetők a P2P pénzküldés terén. – írja a Fintechzone.

Válj érdeklőből hozzáértő befektetővé a kriptopénzek piacán: Megjelent a kezdőknek szóló KriptoSuli oktatóanyagunk felújított kiadása, e-könyv és hangoskönyv formában

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img