Bitcoinbányászrészvény-jelentés

spot_img

Újabb hónap telt el a legutóbbi bitcoinbányászrészvény-jelentésünk óta. A Kripto Akadémia által figyelt bányászcégek részvényeinek teljesítményét vizsgáljuk meg az elmúlt hetek történései alapján.

Március első felében a BTC árfolyama 20000 dollár alá is benézett, a majd egy hónapig tartó szűk sávból (2200 és 23800 dollár között) esett ki. Ezt követően pár nap alatt visszaszerezte az 24000 dolláros szintet és meghaladva azt, jelenleg 28000 dollár körül mozog. Ezzel egy időben a bányászrészvények többségének az árfolyama is esett, igaz nem akkora mértékben. A hirtelen gyengülést követően a legtöbb bányászrészvénynek sikerült visszakapaszkodni az esést megelőző szintekre, majd azt erős, nagy kereskedési volumennel járó kitöréssel meghaladni. A leglátványosabb erősödést a RIOT papírjai mutatták. A sötétkékkel jelölt bitcoin teljesítményéhez képest (-38,88%) a bányászcégek papírjai (2022. év elejétől) még mindig nagy lemaradásban vannak. Az már biztosan kijelenthető, hogy a január eleji rallynak köszönhetően fordult a piac, de hogy mennyire lesz tartós ez az emelkedés, az a következő hetekben ki fog derülni.

Bitcoinbányász papírok teljesítménye a bitcoinhoz képest 2022. január 01-től

Ha megnézzük a bányászpapírok teljesítményét az idei év elejétől, akkor megállapíthatjuk, hogy a SAI.TECH Global kivételével, szinte mindegyik bitcoinbányászbányászrészvény kiválóan teljesít eddig ebben az évben, egyes esetekben még (Digihost, RIOT, Cipher Mining) túl is szárnyalják a bitcoint.

Bitcoinbányász papírok teljesítménye a bitcoinhoz képest 2023. január 01-től

A múlt havi Bitcoinbányászrészvény-jelentést itt éred el

Április első napjaiban a BTC (-38,88%) vezeti a mezőnyt, átvette a Canaan-tól (-51,09%) a vezető szerepet. A bányászgép gyártó cég visszaesett a harmadik helyre, viszont új másodikat köszönhetünk a Cipher Mining személyében (-49,13%). Korábbi helyezettünk, a BTCS (-66,44%) is visszaesett a RIOT (-59,06%), a DMG Blockchain (-66,44%) és a Digihost (-67,88%) hármas élmezőnybe. Az élboly mögött nagy a lemaradás, amit a Cleanspark (-75,62%) és a Bit Digital (-74,76%) vezet. Az alsóháznak a Bitfarms és az Iris Energy mutatja az utat.

Vezető bitcoinbányász papírok a bitcoin mellett (vastag feketével kiemelve) 2022. január 01-től

A bányászokat tömörítő, tavaly indított Valkyrie Bitcoin Miners ETF (WGMI) március elején szintén lekövette a bitcoin és a bányászrészvények esését, és ugyanúgy sikerült neki pattannia (6,28 dollárról), mint a fent említett befektetési eszközöknek. Jelenleg az ellenállási zónaként szolgáló szürke dobozban oldalazik az árfolyam. Piacnyitás előtt 8.99 dolláron áll a bányász ETF papírja a Nasdaq-on.

A Valkyrie Bitcoin Miners ETF árfolyamának alakulása a kezdetektől, 2022. február 08-tól napjainkig 

Kapcsolódó cikkek:

Kriptobányász ​​cégek 2023. április 10-én a keddi tőzsde nyitás előtt:

További hasznos információkat, piaci elemzéseket, kereskedési és bányászattal kapcsolatos tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Bitcoinbányászindex-jelentés

Február havi bitcoinbányász teljesítmények

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img