Arkansas is a bitcoinbányászat mellett szavazott

spot_img

Az arkansasi szenátus és a képviselőház történelmi jelentőségű összhangban, egyöntetűen megszavazta a “Right to Mine” elnevezésű, a kriptobányászok jogait védő törvényjavaslatot. A javaslat az állam kormányzójának aláírására vár.

A jogszabály elfogadásáról a Satoshi Action Fund számolt be, amely a törvényjavaslat kidolgozásában is részt vett. Arkansas szenátusa egyhangú döntéssel, 12-0 arányú szavazással fogadta el a tervezetet, ami ráadásul szinkronban van Missouri és Mississippi állam hasonló intézkedéseivel, ami szintén bányászati jogokat tartalmazó törvény.

Az arkansasi jogszabály célja, hogy megvédje a bitcoin- és kriptobányászokat sajátos üzleti tevékenységük tekintetében. A törvényjavaslat megóvja a bányászokat a villamosenergia-szolgáltató vállalatok által, az energiafelhasználásért kiszabott diszkriminatív díjtételektől és a helyi önkormányzatok sem hozhatnak olyan szabályozói döntéseket, amely a bányászati ​​ágazatot célozza meg.

Részlet Arkansas törvényjavaslatából

A törvényjavaslat szerint, a bányászoknak meg kell felelniük az állam adózási és üzleti irányelveinek, hogy az államban működhessenek. Ha elfogadják, a bányászok szabadon bányászhatnak például bitcoint Arkansasban, mindaddig, amíg nem okoznak keresleti stresszt az elektromos hálózatban. Az otthoni bitcoinbányászatot is engedélyezik, az ennek megfelelő érvényes közüzemi díjak megfizetésével.

A törvényjavaslat elismeri, hogy az adatközpontok gazdasági értékkel bírnak, mivel munkahelyeket teremtenek és adókat fizetnek. Ezenkívül a törvényjavaslat több fogalmat is meghatároz, például mi az a digitális eszköz, digitális eszközbányászat, digitális eszközbányászati ​​üzletág és csomópont.

Kapcsolódó cikkek:

A kriptobányászat, a formálódó digitális iparágon belül is komoly vitákat vált ki, nem csak szabályozási, kormányzati, állami szinten. A Satoshi Action Fund ezeken a vitás fórumokon igyekszik részt venni és ha kérik, a törvényalkotást megelőzően képviseli a bányász iparágat. (Úgy is fel lehet fogni, hogy a kriptobányászatért és a bányászokért dolgozik. Ha kíváncsi vagy a szervezet lobbitevékenysége iránt, április 18-án fog legközelebb egy webináriumot tartani a bitcoinbányászat előnyeiről.)

A frissített KriptoSuli e-könyv és hangoskönyv formájában is kapható, amelyben a bányászat alapjairól is olvashatsz. Kattints a részletekért.

Miközben a szélesebb értelemben vett kriptoipar szigorúbb szabályozási ellenőrzésnek néz elébe, több amerikai állam is megpróbálja szabályozni a bányász tevékenységet saját joghatósága alatt, saját szája íze szerint. Néhány állam és helyi önkormányzat  keményebben lép fel az iparággal szemben, környezetvédelmi aggályokra és az elektromos hálózatra nehezedő terhelésre hivatkozva.

Viszont több olyan állam is akad, amelyek kedvező szabályozási feltételeket teremtenek az iparág számára. Idén, Arkansas törvényjavaslata mellett, Montana februárban hasonló kriptobányász törvényt írt alá, Texas pedig márciusban hozott olyan törvényt, amely a bitcoin tulajdonosok, bányászok és fejlesztők védelmét szolgálja. Arizonában ez év elején próbálták meg újra azt a törvényjavaslatot megszavaztatni, amely szerint a bitcoin törvényes fizetőeszköz lenne, és lehetővé tenné az állami szervek számára, hogy elfogadják a bitcoinnal történő tranzakciókat is.

Kriptovaluta bányászattal kapcsolatos további információkat a Kripto Akadémia honlapján találtok a hírfolyamunkban. Keresd a “Bitcoinbányászindex-jelentést és a “Bicoinbányászrészvény-jelentésünket, ahol a Kripto Akadémia által figyelt bányász cégek teljesítményét és részvényeinek alakulását, valamint a bitcoin hálózat aktuális értékeit vizsgáljuk meg.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok. 

Bányászati korlátozások az USA-ban

/beincrypto, warcher.guru, satoshi action fund/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img