Ezúttal Texas szavaz a bitcoinról

spot_img

Texasi törvényhozók kedden kriptovalutákkal kapcsolatos törvényjavaslatot nyújtottak be, hogy még több kriptoval, különösen bitcoinnal kapcsolatos vállalkozásnak teremtsenek kedvező környezetet az államban, valamint megvédjék a bitcoin tulajdonosok, a bányászok és a fejlesztők jogait.

Cody Harris texasi törvényhozó által megalkotott törvényjavaslat jogi védelmet nyújt azoknak, akik bitcoinnal kapcsolatos tevékenységeket folytatnak, beleértve a fizetéseket, a bitcoin tárolásának lehetőségeit privát tárcában állami beavatkozás nélkül.

Kapcsolódó cikkünk:

A javaslat szerint a bitcoinbányászok szabadon folytathatnak bányászatot bármilyen törvényi vagy határozati korlátozás nélkül. A bitcoin hálózat biztosításához és a bányászathoz felhasználhatják a rendelkezésükre álló energiaforrásokat is. A rendelet lényegében elismeri a BTC bányászatának jogát.

Részlet a texasi törvényjavaslatból (forrás)

A törvényjavaslat a bányászat kapcsán arra hivatkozik, hogy a kínai kormány 2021-ben betiltotta a bitcoin bányászatot. A tiltás a bányászok gyors migrációjához vezetett Kínából az Egyesült Államokba, különösen Texasba, az állam kriptobarát szabályozása és a viszonylag alacsony villamos energia árak miatt.

Texas támogatni fogja azokat a személyeket is, akik kódolnak vagy fejlesztenek a bitcoin hálózaton a texasi alkotmány I. cikkelyének 8. szakasza alapján, amely védi a szólás- és sajtószabadságot.

frissített KriptoSuli e-könyv és hangoskönyv formájában is kapható. Kattints a részletekért.

Ezzel párhuzamosan Texasban hevesen ellenzik a CBDC bevezetését. Ted Cruz republikánus szenátor törvényjavaslatot nyújtott be, amely megakadályozná, hogy az Egyesült Államokban a Federal Reserve elindítson egy “közvetlenül a fogyasztónak” szóló központi banki digitális valutát. A szenátor így nyilatkozott az ügyben:

“Fontosabb, mint valaha, hogy biztosítsuk az amerikai állampolgárok számára a pénzügyi magánélethez való jogot. A szövetségi kormány pénzügyi felügyeleti eszközként is használhatja a CBDC megoldásokat”.

Cruz CBDC ellenes törvényjavaslatát több állam politikusa is támogatja, többek közt Ron DeSantis floridai kormányzó, aki március 20-án szintén törvényjavaslatot terjesztett elő Floridában, hogy tiltsák be a központi banki digitális valuták használatát mind külföldi, mind belföldi viszonylatban. Szintén azon a véleményen van, hogy a CBDC-k az állampolgárok megfigyelésének eszközeként használhatók fel.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Mississippi szenátusa igennel szavazott

/cointelegraph, forkast.news, beincrypto/

https://forkast.news/headlines/texas-bill-attract-bitcoin-business/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img