Montana is a bitcoinbányászat mellett szavazott

spot_img

Mississippi állam után Montana államban is kirptobányászbarát törvényjavaslatot szavaztak meg a tegnapi napon. Montana állam szenátusa csütörtökön elfogadott egy törvényjavaslatot, amely megvédi a kriptobányászokat az iparággal szembeni lehetséges negatív intézkedésektől.

A törvényjavaslatot 37-13 arányban fogadta el a szenátus, legközelebb pedig az állami képviselőház elé kerül megvitatásra. A törvényjavaslat védi az otthoni bányászatot, megakadályozza a bányászokra vonatkozó diszkriminatív közüzemi díjakat, és előírja, hogy a fizetségként használt kriptot nem terheli további adó.

A jogszabály a helyi önkormányzatoktól is elveszi a hatalmat, megakadályozva ezzel, hogy a helyi bányászok ellen lépjenek fel, vagy visszamenőleges hatállyal az építési törvények segítségével bezárják a működő telephelyeket. “A törvényjavaslatba foglaltak szerint Montana azt üzeni, hogy nyitottak vagyunk a digitális eszközökbányászok befogadására” – mondta Daniel Zolnikov republikánus montanai szenátor a CoinDesknek.

Kapcsolódó cikkek:

Az új törvény felboríthatja Missoula megye területrendezési rendeletét is, amit még 2020-ban fogadtak el. A rendelet minden bitcoinbányásznak előírja, hogy az energiafogyasztásuknak megfelelő megújuló energiaforrást telepítsen. 

A bitcoinbányászokra az utóbbi időben a környezetvédők és az amerikai törvényhozók is rászálltak a szén-dioxid-kibocsátás, valamint az elektromos hálózatokra gyakorolt potenciális hatásuk miatt. Amerikai demokrata politikusok egy csoportja a szabályozó hatóságoktól ugyanis azt követelik, hogy kényszerítsék ki belátható időn belül a kriptobányász vállalatoktól az energia- és emissziós (kibocsátási) adataik közzétételét.

Az elmúlt hónapokban viszont a bitcoinbányászok úgy néz ki sikeresen “visszavágtak“, nem kevesebb, mint öt törvényjavaslat van folyamatban öt különböző államban az iparág védelmében, és a többségüknek igen magas a támogatottsága.

részlet montana törvényjavaslatából

Részlet Montana törvényjavaslatából (forrás)

A montanai törvényjavaslat nyelvezetének kidolgozásában szintén a Satoshi Action Fund segített, ahogyan azt a többi állam esetében is tette. “Montanában még van mit tenni, de magabiztosak vagyunk az elért eredményekkel” – mondta Dennis Porter, a Satoshi Action Fund vezérigazgatója és társalapítója.

A frissített KriptoSuli e-könyv és hangoskönyv formájában is kapható, amiben a kriptobányászat alapjairól is olvashatsz. Kattints a részletekért.

További hasznos információkat, piaci elemzéseket, kereskedési és bányászattal kapcsolatos tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok. 

Mississippi szenátusa igennel szavazott

/cointelegraph, coindesk, ccn.com/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img