Mississippi szenátusa igennel szavazott

spot_img

A törvényjavaslat legalizálná az otthoni digitális eszközbányászatot és a bányász vállalkozások működését az erre a célra kijelölt ipari célú területeken. A tervezet megtiltaná, hogy a Közszolgáltatási Bizottság diszkriminatív villamosenergia díjakat szabjon ki a bányászokra.

Mississippi állam egy lépéssel közelebb került a kriptovaluta bányászok jogainak védelméhez, miután az állam szenátusa február 8-án elfogadta a Mississippi Digital Asset Mining Act (Mississippi digitális eszközbányászati törvénye) című törvényjavaslatot

A szenátusi törvényjavaslat, amelynek szerzője Josh Harkins szenátor, legalizálja az otthoni digitális eszközbányászatot és a bányász vállalkozások működését ipari méretekben, az erre a célra kijelölt területeken. (Az országnak ezen a részén igen alacsonyak a villamosenergia költségek, ezért már régóta működnek kriptobányászok az államban.)

“A digitális eszközök bányászata gyakran szembesül szabályozási kihívásokkal állami és helyi szinten”.

A törvényjavaslat megtiltja:

  • az otthoni bányászatból származó zajszennyezés korlátozását a meglévő határértékekig,
  • a bányászokra és az adatközpontokra vonatkozó, helyi viszonylatban alkalmazott elvárásokon túli követelmények előírását,
  • egy bányászati központ övezeti besorolásának megváltoztatását megfelelő értesítés és fellebbezési lehetőség nélkül.

Kapcsolódó cikkünk:

A tervezet azt is megtiltja, hogy a közüzemi szolgáltatásokat szabályozó Közszolgáltatási Bizottság diszkriminatív díjszabást alkalmazzon a bányász vállalkozásokkal szemben. A törvényjavaslat továbbá jogi definíciót is ad az államnak a “virtuális valuta” fogalmára.

részlet mississippi törvénytervezetéből

Részlet Mississippi törvényjavaslatából (forrás)

Mississippi egyike azoknak az államoknak, ahol a Satoshi Action Fund aktívan tevékenykedik. Dennis Porter vezérigazgató még januárban szólalt fel a szenátus pénzügyi bizottságának ülésén, ahol megemlítette a kriptobányászok kiaknázatlan lehetőségeit, hogy az olaj- és gázkutak által, a légkörbe szabadon kibocsátott vagy fáklyázandó gázt használják fel energiaforrásként.

https://twitter.com/DocumentingBTC/status/1623674546980106241

A képviselőházi törvényjavaslat létrehozna egy állami digitális eszközbányászati tanácsot is, amely az év során többek közt megvizsgálná a kutak bányászati energiaforrásként való felhasználásának lehetőségét és egyéb más kérdéskört is.

Mississippi példaértékű jogszabálya teljesen ellentétes a New York államban elfogadott és novemberben törvénybe iktatott kétéves bányászattal kapcsolatos moratóriummal.

A frissített KriptoSuli e-könyv és hangoskönyv formájában is kapható. Kattints a részletekért.

További hasznos információkat, piaci elemzéseket, kereskedési és bányászattal kapcsolatos tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok. 

A törvény erejénél fogva

/cointelegraph, dokumentum bitcoin/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img