New York lett az első állam, amely korlátozza a kriptovaluta bányászatot

spot_img

New York lett az első olyan állam az USA-ban, amely korlátozza a kriptovaluta bányászatot, mivel Kathy Hochul kormányzó kedden aláírta az erről szóló kétéves moratóriumot. A kormányzó asszony szükségesnek nevezte a lépést a környezet védelme érdekében.

Az azonnali hatályba lépő törvény értelmében az államban ezentúl nem engedélyezett a csak fosszilis tüzelőanyagokkal működtetett erőművek újra üzembe helyezése, ha az, csak az elektromos hálózaton kívüli kriptovaluta bányászatot szolgálná. Az országos elektromos hálózathoz csatlakozó bányászat továbbra is legális lesz.

New York állam szenátusa még júniusban fogadta el azt a PoW-ra vonatkozó törvényjavaslatot, amellyel a bitcoin bányászat magas energiafelhasználása és az általa kiváltott negatív környezeti hatásokra próbált választ adni.

“Biztosítani fogom, hogy New York továbbra is a pénzügyi innováció központja maradjon, miközben fontos lépéseket teszünk a környezetünk védelmének érdekében” – mondta Hochul, akit a The Wall Street Journal idézett.

A héten életbe lépő törvény, az alábbi nagyobb bányászokat érinti: Riot Blockchain, Marathon Digital, HIVE Blockchain Technologies, BIT Mining, Hut 8 Mining, Bitfarms, Bit Digital, CleanSpark, Greenidge Generation és Soluna Holdings.

A New York állam Üzleti Tanácsának elnöke, Heather Briccetti Mulligan kijelentette, hogy az államnak nem szabadna korlátoznia egyetlen üzlet vagy ágazat növekedését sem. A digitális eszközbányászati ​​vállalatokat képviselő Digitális Kereskedelmi Kamara kijelentette, hogy csalódott a döntés miatt, és arra számít, hogy ezek  a vállalatok más államokba helyezik át tevékenységüket.

Az FTX/Alameda botrány miatt tovább szigoríthatják a kriptoipar “megregulázására” szánt törvénytervezetet. Az Állami Törvényhozók Nemzeti Konferenciája szerint még idén 37 államban több mint 160 kriptoval kapcsolatos törvényjavaslatot fognak felülvizsgálni.

Nyílt napok a Kripto Akadémia Discord csatornáján. Az akció keretében az előfizetéses tartalmakhoz is ingyen hozzáférhetsz ezen a héten.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Jelentést adott ki a Fehér Ház a bitcoin bányászat éghajlati hatásairól

/seekingalpha, the wall street journal/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img