Átalakíthatja a bitcoin bányászat az energiaipart – 1. rész

spot_img

Az Arcane Research kutatása szerint a bitcoin bányászat rugalmassága létfontosságú lehet az energiaipar útjában álló valós problémák megoldására. Ugyanakkor a hatóságok legnagyobb problémája a bitcoin bányászat energiaigénye. A bitcoin bányászattal kapcsolatos működési költségeket és energia igényt a chip gyártásnak köszönhető innovációk már mérhető módon csökkentik. Az Arcane jelentése rávilágít a bányászat potenciáljára az energiaiparban. A teljes jelentést innen érheted el.

Az áttekintő négy olyan területtel foglalkozik, ahol a bitcoin bányászok a kívánt módon befolyásolhatják az energiarendszereket és javíthatják az energiatermelés gazdaságosságát. Az első részben az első két ponttal fogunk foglalkozni.

  1. Az elektromos hálózatok megerősítése bitcoin bányászattal
  2. A megújuló energia gazdaságosságának javítása bitcoin bányászattal
  3. A földgáz fáklyázásának mérséklése bitcoin bányászattal
  4. A bitcoin bányászatból származó hulladékhő újrahasznosítása

Az elektromos hálózatok megerősítése bitcoin bányászattal

A villamosenergia rendszerekben a kínálatnak és a keresletnek mindig egyensúlyban kell lennie, mert a legkisebb eltérés is befolyásolhatja a rendszer megbízhatóságát. Történelmileg a fosszilis tüzelőanyaggal működő kínálati oldal biztosította a szükséges rugalmasság nagy részét azáltal, hogy az energiatermelést a várható kereslethez igazították ki.

Napjaink egyik legnagyobb energetikai kihívása az elektromos hálózatok elveszett rugalmasságának pótlása, amelyet a nem szabályozható energiaforrások, például a szél és a napenergia növekvő aránya okoz. A Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) fenntartható fejlődési forgatókönyve szerint, a szél- és a napenergia aránya a globális villamosenergia termelésben a 2020-as 11%-ról 2040-re 42%-ra fog nőni és vele a rugalmatlanság is, hacsak nem történik valami előrelépés ez ügyben.

A szél- és a napenergia együttes részesedése a globális villamosenergia termelésből (forrás: arcane research)

Villamosenergia termelés tüzelőanyag szerint és forgatókönyv 2018-2040-ig (forrás: iea.org

A szél- és a napenergia növekedése megnöveli a rugalmas villamosenergia kereslet iránti igényt, de a szél- és napenergia ellátás instabil és ellenőrizhetetlen. Ezt a rugalmas villamosenergia igényt hívják keresletválasznak, amit globálisan az IEA szerint 2030-ig tízszeresére kell növelnünk, hogy elérjük a Párizsi Megállapodásban megfogalmazott klímacélokat. A bitcoin bányászat vitathatatlanul a legjobb alternatíva a keresletreakcióra, alacsony reagálási költsége, azonnali válaszadás lehetősége és a folyamatos villamosenergia-igénye miatt.

Bitcoin bányászat vs. adatközpontok vs. acélgyárak (forrás: arcane research)

A bitcoin bányászat, mint keresletreakció nem csak egy lehetőség. Például a texasi ERCOT rendszerben a bitcoin bányászok olyan keresletreakciót biztosítanak, amely egyben megerősíti az instabil és ellenőrízhetetlen szél- és napenergiával működő villamosenergia hálózatot. Más iparágak is keresletválaszként szolgálnak Texasban, de a hálózatüzemeltető eddig csak a bitcoin bányászok számára engedélyezte a legfejlettebb kereslet-válasz programokban való részvételt.

A megújuló energia gazdaságosságának javítása bitcoin bányászattal

A szél- és napenergia növekvő részaránya a megújuló energiatermelés változó jellege miatt több energiapazarlást is eredményez. Az energiapazarlás olyan gazdasági kihívás, amit ha nem kezelnek, veszélyeztetheti a megújuló energiára épülő gazdaságot, és ezáltal korlátozhatja növekedését.

A negatív energiaárak gyakorisága az Egyesült Államokban (forrás: arcane research)

A fenti térkép azt mutatja meg, hogy 2015 és 2021 között hogyan nőtt a negatív áramár gyakorisága az Egyesült Államok középső részén, mivel ebben a szeles régióban a szélenergia termelés hatalmas fejlődésen ment keresztül. A hirtelen bekövetkezett nagyarányú fejlődés azonban negatív hatással van a szél- és a napenergia projektek bevételeire.

A bitcoin bányászatot a megszakíthatóság és a modularitás kombinációjával tökéletes felhasználóvá teszi a többlet megújuló energia felhasználás terén. A bitcoin bányászok kutatják azokat a területeket, ahol túl sok szél- és a napenergia áll rendelkezésre. Pontosan akkora adatközpontokat létesítenek, amely a felesleges energia felhasználásához szükséges. A bitcoin bányászat ​​terhelése közvetlenül a szél- és naperőművek mellett megakadályozza az energiapazarlást és javítja ezeknek a megújuló energiatelephelyeknek a gazdaságosságát. Folytatjuk!

Kriptovaluta bányászattal kapcsolatos további információkat a Kripto Akadémia honlapján találtok a hírfolyamunkban. Keresd minden héten szerdán a “Bicoinbányászrészvény-jelentésünket, ahol a Kripto Akadémia által figyelt bányász cégek részvényeinek teljesítményét és történéseit vizsgáljuk meg. 

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok. Bitcoin vagy nagyobb altok vásárlásához a Binance szolgáltatásait ajánljuk.

Nő a bányászati nehézség, csökken a bányászat jövedelmezősége

/arcane research, yellowblock, beincrypto, compass mining, iea.org, coin news/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img