A Binance kivezeti az USDC kereskedést és egységesíti a stabilcoin piacokat

spot_img

A Binance szeptember végén egységesíti stabilcoin piacait. Az összevonásban érintett stabilcoinok a be- és kiutalások támogatásán kívül minden más lényegi funkciójukat elvesztik.

A Binance a likviditás növelésével magyarázta a lépést, vagyis hogy a több kisebb forgalmú kereskedési pár helyett egyetlen nagyobban koncentrálódjon a felhasználók pénze, ami hatékonyabb kereskedést tesz lehetővé.

Az új rendszer szeptember 29-én lép életbe, ezt követően minden az oldalra beérkező USDC, TUSD és USDP tranzakciót automatikusan, ingyenesen és 1:1 arányban BUSD-re, vagyis a Binance saját stabil coinjára fognak átkonvertálni, amivel a felhasználók az oldal BUSD párjain tudnak majd kereskedni.

Aki szeretné, az a kiutalások során továbbra is kérheti majd, hogy USDC-ben, TUSD-ben, vagy USDP-ben vonja vissza a pénzét, de magán a tőzsdén már nem használhatja majd őket. A változás során tehát megszűnik 25, főleg az USDC-t érintő kereskedési pár, ezek azonban a BUSD párokon továbbra is elérhetők lesznek.

Azoknak, akik a Binance-en szeptember 29-én USDC, TUSD vagy USDP letéttel rendelkeznek, 24 órán belül szintén automatikusan átváltásra kerülnek a stabilcoinjaik. A határidős piacokon a következő napokban ugyancsak kivezetik az USDC-t, amit eddig a kötések biztosítékaként lehetett használni.

A változások nem érintik a Tethert (USDT) és annak kereskedési párjait, amiket a Binance továbbra is támogatni fog.

Az összevonás lényegében megegyezik az FTX által már régóta alkalmazott módszerrel, ahol a beérkező stabil coinokat szintén automatikusan USD-re konvertálja a tőzsde, a felhasználók pedig csak az USD és USDT piacok között választhatnak.

A Binance a BUSD kereskedési párjain évek óta ingyenes, vagyis jutalékmentes kereskedést biztosít a felhasználóknak, ha azok limit-es megbízásokat használnak az ügyleteik végrehajtásához. A piaci áron (market) végrehajtott kötéseket a szokásos díjak terhelik, kivéve az Ethereum esetében, amit nemrégiben a market megbízások esetében is ingyenessé tettek.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

Binance: egy hónapig ingyenes lesz az Ethereum kereskedés

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img