Hivatalos: hitelezői védelem alatt áll a Hodlnaut

spot_img

A Hodlnaut augusztus 8-án befagyasztotta a kifizetéseket és minden egyéb más szolgáltatást a platformján, likviditási válságra és zavaros piaci körülményekre hivatkozva.

A szingapúri székhelyű kriptohitelező céget múlt héten hétfőn a szingapúri bíróság ideiglenes bírósági felügyelet alá helyezte (kérésének megfelelően), ami egyfajta hitelezővédelmi program is egyben.

A bírósági végzés három héttel azután született meg, hogy a Hodlnaut befagyasztotta a platformján folytatott összes kereskedési tevékenységet és kifizetést likviditási válságra hivatkozva. Augusztus 30-án egy hivatalos blogbejegyzésben értesítette felhasználóit a kriptokölcsönző platform, hogy Ee Meng Yen Angela-t és Aaron Loh Cheng Lee-t, az EY Corporate Advisors munkatársait nevezték ki ideiglenes bírósági menedzsernek. A blogbejegyzésben ez áll:

“A bíróság 2022. augusztus 29-én ítéletet hozott és megerősítették, hogy a Hodlnaut ideiglenes bírósági irányítás alá kerül”.

A kriptohitelező azért kérte a hitelezői védelmet, hogy elkerülje a medvepiaci kényszerfelszámolást. Az említett program egy olyan eljárás, amely megtiltja a hitelezők ellene irányuló jogi követeléseit és eljárásait. Az ilyen esetekben a bíróság kijelöl egy bírósági ügyvezetőnek nevezett tisztviselőt, aki egyelőre átveszi a cég igazgatójától a döntéshozatali felelősséget.

A hitelező cég reméli, hogy a bírósági menedzsment alatti időszakot arra tudja majd használni, hogy visszaállítsa az eszköz-adósság arányát 1:1-re, valamint a felhasználók számára elérhetővé tegye a kriptobetétek kiutalását.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Bitcoin vagy nagyobb altok vásárlásához a Binance és az FTX szolgáltatásait ajánljuk. A megszerzett kriptovalutáidat akár a Nexo felületén is tudod kamatoztatni vagy a Safepal hardver tárcán biztonságban tárolni.

Hodlnaut: 193 millió dolláros pénzügyi hiány

/cointelegraph, beincrypto, the block, cryptopotato/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img