Hitelezői védelmet kér a Hodlnaut

spot_img

Még a múlt héten fagyasztotta be a Hodlnaut a ki- és befizetéseket, a swap ügyleteket, mindemellett pedig visszavonta a Szingapúri Monetáris Hatóságnál benyújtott engedélykérelmét is. Most azonban hitelezői védelmet kért Szingapúrban, miközben a likviditási válság megoldására törekszik.

Magát a hírt kedden jelentette be a cég, viszont a kérvényt augusztus 13-án nyújtotta be a szingapúri legfelsőbb bírósághoz. A hitelezői védelem egy olyan eljárás, amely megtiltja a hitelezők ellene irányuló jogi követeléseit és eljárásait. A szingapúri jog ideiglenes védelmet nyújt bármilyen jogi eljárással és követeléssel szemben, ami a vállalat szerint lélegzetvételnyi időt biztosítana ahhoz, hogy a helyreállítási tervre összpontosíthasson.

A Hodlnaut bejegyzésében közölte, hogy ügyvédekkel fog együtt dolgozik azon, hogy elkerülje a kriptoeszközök kényszerű felszámolását a jelenlegi alacsony árakon. A cég várhatóan augusztus 19-én fog legközelebb nyilatkozni.

“Célunk, hogy elkerüljük az ügyfelek eszközeinek kényszer likvidálását (például BTC-t, ETH-t és WBTC-t) a jelenlegi alacsony árak mellett. Ehelyett úgy véljük, hogy a bíróság hitelezői védelme biztosítaná a legjobb esélyt a helyreállításra.”

A Hodlnaut hasonló lépésre szánta el magát, mint a Zipmex és a Vauld, amelyek szintén hitelezői védelmet kértek Szingapúrban. Mindkét kriptohitelező három hónapot kapott pénzügyi problémáik megoldására.

A Hodlnaut bírósági eljárásának részeként a szingapúri legfelsőbb bíróság bírósági menedzsert – a bíróság független tisztviselője – nevez ki a vállalat irányítására.

Ez a folyamat a Hodlnaut szerint “akár néhány hónapig is eltarthat“. Ennek érdekében felkérte Tam Chee Chongot a Kairos Corporate Advisory cégtől, hogy nevezzék ki ideiglenes bírósági ügyvezetőnek, majd később bírósági ügyvezetőnek.

A kriptohitelező közölte, hogy Chong közel négy évtizedes tapasztalattal rendelkezik a vállalati pénzügyi tanácsadás területén és már több szerkezetátalakításon átesett vállalatnál vállalt már igazságügyi menedzseri szerepet. A közlemény szerint:

“Tapasztalatával és előéletével úgy gondoljuk, hogy képes lesz végrehajtani a helyreállítási tervünket és hatékonyan átszervezni az üzletet”.

Amíg a Hodlnaut bírósági eljáráson megy keresztül, addig az ügyfelek pénzeszközei be lesznek ragadva. Továbbra sincs a cégnek konkrét időpontja arra vonatkozóan, hogy várhatóan mikor nyitja meg a platformon a kiutalásokat.

A Hodlnaut 2019-ben indult Szingapúrban. Tavaly decemberben a cég szerinti kezelt vagyon több mint 500 millió dollár volt, az aktív felhasználók száma pedig 10000 körül lehetett.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Bitcoin vagy nagyobb altok vásárlásához a Binance és az FTX szolgáltatásait ajánljuk. A megszerzett kriptovalutáidat akár a Nexo felületén is tudod kamatoztatni vagy a Safepal hardver tárcán biztonságban tárolni.

A Hodlnaut is bezárta kapuit

/hodlnaut, the block, cointelegraph, blockworks/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img